Arı ürünlerinden propolis üzerine çalışma yapan Yıldız, suda ve diğer çözücülerde çözünür yüksek biyolojik değerde propolis üretmek amacıyla proje hazırladı.
KTÜ Teknoloji Transferleri Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin de desteğiyle projesini fikir aşamasından ürün aşamasına taşıyan Yıldız, propolis özütleme, konsantre etme ve uçucu bileşen elde etme makinesini hayata geçirdi.
Türk Marka ve Patent Kurumunca (TÜRKPATENT) patent başvurusu kabul edilen Yıldız'ın projesine, kurumun düzenlediği ISIF'24 Uluslararası Buluş Fuarı'nda gümüş madalya verildi.
Fikirle başlayan projeyi gıda sektöründe kullanılabilir hale getiren Yıldız, AA muhabirine, KTÜ'de Apiterapi ve Doğa Araştırma Grubu olarak özellikle arı ürünlerinden propolisle ilgili uzun yıllardır çalıştıklarını söyledi.
Propolisin yapısı hakkında bilgi veren Yıldız, "Propolis çok kompleks ve zamklı bir madde olduğu için içerisinde bulunan biyolojik aktif bileşenlerin ayrılması son derece zor bir işlem. Bu nedenle de bu işlem için ciddi bir know-how gerekiyordu. Biz geçtiğimiz yıllarda propolis ekstraksiyon yöntemleriyle ilgili olarak patent başvuruları yapmıştık." dedi.