Figen Yüksekdağ: Bu Memleket İşçi Mezarlığına Dönüştü

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, son günlerdeki işçi ölümlerine dikkat çekerek, “Sadece iş gücü ve emeğin sömürüsünden değil, bir katliamdan bahsediyoruz. Bu memleket bir işçi mezarlığına dönüştü....

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, son günlerdeki işçi ölümlerine dikkat çekerek, “Sadece iş gücü ve emeğin sömürüsünden değil, bir katliamdan bahsediyoruz. Bu memleket bir işçi mezarlığına dönüştü. Bu memleket bir enkaz cumhuriyetine dönüştü.” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Gaziosmanpaşa 1. Olağan Kongresi’ne katıldı. Burada konuşan Figen Yüksekdağ, hükümetin Kobani politikalarını eleştirdi. 6-7 Ekim olaylarından övgüyle bahseden Yüksekdağ, “Sürdürülen mücadelemiz artık büyük kazanımların, büyük zaferlerin eşiğine gelmiştir. Buradan Rojova devrimimizi, Kobani direnişini selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

Eylemlere dikkat çeken Yüksekdağ, “Kobani’nin ve Rojova devriminin sahipsiz olmadığını gösterdiniz. Kimi zaman sınır boylarında kimi zaman bulunduğumuz her alanda, mahallelerimizde, ilçelerimizde, yaşadığımız kentlerin meydanlarında devrimimizin sahipsiz olmadığını göstermeye çalıştınız.” şeklinden konuştu. Yüksekdağ, bu mücadeleler sonucu halkın Rojova’dan Amed’e, Amed’den İstanbul’a kendi duruşunu ve kendi geleceğini kazandığını söyledi.

Son günlerdeki işçi ölümlerine de vurgu yapan Yüksekdağ, konuyla ilgili şunları söyledi: “Ermenek’te 18 işçi kardeşimizin naaşı göçük altından çıkarılamadı. Aileleri umutsuzca bekliyorlar. Diri mi ölü mü, evlatları eşleri kardeşleri bilmiyorlar. Daha dün Isparta’da çoğu kadın 18 mevsimlik işçi kardeşimiz trafik kazasında hayatını kaybetti. İşçilerin kötü yaşam ve çalışma koşulları onların ölümü anlamına geliyor. Sadece iş gücü ve emeğin sömürüsünden değil bir katliamdan bahsediyoruz. Bu memleket bir işçi mezarlığına dönüştü. Bu memleket bir enkaz cumhuriyetine dönüştü.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri