Fidanlıkta çalışıp çocuklarını okutuyorlar

Konya Çevre Orman Müdürlüğünün Seydişehir Fidanlığı'nda çalışan kadınlar, ev ekonomisine katkıda bulunarak çocuklarının eğitimlerini sağlıyor.
Konya Çevre ve Orman Müdürlüğünün Seydişehir Fidanlığında çalışan 50 bayan çapa işleri, ot bakımı fidan sökümü ve fidan tüpleme işlerini yapıyorlar. Seydişehir fidanlığının ürettiği fidan bakım ve söküm işlerini yapan kadınlar günlük 20 TL yevmiye karşılığı çalışıyorlar.

Eşlerinin işleri olmadığı için çalışmak zorunda olduklarını belirten ve çalışan bayanların sorumluğunu üstlenen çavuş Esma Eser, şunları kaydetti:
''Aile bütçemize katkı sağlamak amacıyla çalışıyoruz. Eşlerimizin işi yok. Çocuklarımızın okumasını ve iyi bir yerlere gelmelerini istiyoruz. Seydişehir fidanlığı bize iş veriyor biz de 20 TL yevmiye karşılığında çalışıyoruz. Burada çapa işleri, ot bakımı fidan sökümü ve fidan tüpleme işlerini yapıyoruz. İşlerin yoğun olduğu zaman 50 kişi çalışıyoruz. Yoğun olmadığı zaman bazen bu sayı değişiyor. Konya İş-Kur ve Orman Fidanlık ile anlaşmalı olarak çalışan arkadaşlarımızda var. Hepimizin ortak amacı ev ekonomisine katkı sağlayıp çocuklarımızın geleceğini kurtarmak.''

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri