Fiber hat yetersiz

Evlerinde ve işyerlerinde yüksek internet kullanmak isteyen vatandaşlar bölgenizde fiber hat yok cevabı alıyor. Türk Telekom yetkilileri ise 4 yıl içerisinde Konya sınırlarındaki vatandaşlara verilen internet hızının yüzde 250 arttığını ifade etti

Konya’nın pek çok noktasında internet bağlantı hızlarındaki düşüklük ve fiber internet altyapısının olmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Vatandaş yüksek hızlı internet kullanamıyor. Fiber internet için internet sağlayıcı firma ile görüşenler, “Bölgenizde fiber altyapısı yok” cevabını alıyor. 25 mbps hızlı internet olarak satılan internet paketleri ise vaat edilen hızda kullanılamıyor. Change.org isimli sosyal kampanya sitesinde bir vatandaş açtığı kampanya ile Türk Telekom’un Konya’da fiber interneti yaygınlaştırmasını istedi. Çok sayıda vatandaş da kampanyaya destek verdi. Türk Telekom İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise Şehir merkezinde internet müşterilerinin yüzde 56’sının fiber veya hiper altyapısından faydalandığı belirtildi.

REKLAMLARDA HALK YANILTILIYOR

Muhammed Raşit Çınar isimli vatandaş Change.org isimli sosyal kampanya sitesinde “Tüm Konya’da Fiber İnternet İstiyoruz” konulu bir çağrı yaptı. Muhatap olarak Türk Telekom’u gösterildiği kampanyada vatandaşlar diğer şehirlerde yaygın olarak kullanılan fiber internetin Konya’da yaygınlaştırılması gerektiğine vurgu yaptı. Çınar, “Konya'da hiçbir yerde evlerde Fiber İnternet altyapısı yok. Neden? Konya'nın nüfusu bir İstanbul, Ankara, İzmir kadar değil diye bizim bu hizmetten yararlanma hakkımız yok mu?” diye sordu. Vatandaşın ADSL hızında internet kullanmaya zorunlu bırakıldığını söyleyen Çınar, şu ifadelere yer verdi: “Fiber olmaması yetmezmiş gibi çoğu yerde VDSL altyapısı dahi yok. ADSL kullanmaya mahkûmsunuz. Türk Telekom müşteri hizmetleri personelinin bana söylediği aynen şuydu: "Beyefendi ikamet ettiğiniz bölge altyapısı en fazla 8 mbps interneti destekliyor ancak o bölgedeki hatlarda sorun var. 8 mbps internet için başvuru yapsanız dahi sizin kullanabileceğiniz en fazla 4 mbps. Hadi ben soruşturdum araştırdım bunları öğrendim. Bilmeyen insanlar da var. Sizin altyapınızın ‘sorunlu’ olması bizim suçumuz mu?”

ALTERNATİF FİRMA YOK!

Ali Şener isimli vatandaş da şehrin merkezine 2-3 kilometre mesafede evinin bulunduğunu fakat fiber internet talebine ‘bölgenizde altyapı yok’ cevabını aldığını belirterek, “Alaeddin bölgesinde bile bazı yerlerde fiber internet olmadığını duyduk. Bizim evimiz de merkezde, kenar mahalle değil yani. Fakat fiber hattı hiçbir yere döşenmemiş neredeyse. Hiper internet diye bir şey bağlıyorlar o da istediğimiz hızda değil, zaman zaman kesintiler oluyor. Bir aile internete aylık 60 lira para ödüyoruz fakat paramızın hakkını alamıyoruz. Maalesef başka alternatifimiz de yok. Devlet halkını bir firmaya mahkum etmiş durumda” şeklinde konuştu.

HIZI YÜZDE 250 ARTIRDIK

Türk Telekom Konya yetkilileri konu ile ilgili yaptığı açıklamada hizmet kalitesinin artırıldığına dikkat çekti. Şehir merkezinde internet müşterilerinin yüzde 56’sının fiber veya hiper altyapısndan faydalandığını belirten bir yetkili, şöyle konuştu: “Kırsal alan müşterilerimiz de dahil edildiği zaman toplan internet müşterilerimizin yüzde 48’i fiber veya hiper altyapısı üzerinden internet hizmeti almaktadır. İnternet altyapısı iyileştirme çalışmalarımızın sonucunda son 4 yıl içerisinde Konya İl Müdürlüğümüz sınırlarındaki müşterilerimize verdiğimiz internet hızını yüzde 250 artırdık. Şirketimiz önümüzdeki 3 yılda 10 milyar TL yatırım yapmayı planlamaktadır. 2016 yılı içerisinde yapılacak yatırımların yüzde 40’ı mevcut müşterilerin hızını  artırmaya yönelik, yüzde 60 ı ise yeni yerleşim binalarına yönelik yatırım planlaması yapılmıştır. Bu kadar yüklü miktarda yatırım yapılmasına rağmen münferit lokasyonlarda zaman zaman sorunlar yaşanabilmektedir. Bu lokasyonlar içinde Müşterilerimizle birebir görüşerek alternatif çözümler üretmeye çalışarak, müşteri memnuniyetini sağlamak için gayret gösteriyoruz.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri