FIBA Dünya Kongresi başladı

FIBA Dünya Kongresi’nin açılış töreni geçtiğimiz gece Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirildi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen gecenin detayları Basketbol Federasyonunun internet sitesinde yer aldı.
 Japonya’da 2006 yılında geçekleştirilen kongreye 105 ülkeden delegenin katıldığı, İstanbul’a ise 173 ülkeden delegenin gelmesiyle katılım rekoru kırıldığı açıklandı. Tülin Şahin’in sunumuyla başlayan FIBA Dünya Kongresi açılış töreninde, Candan Erçetin konuklara konser verdi.
Törene Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, FIBA Başkanı Bob Elphinston, FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül de katıldı. Turgay Demirel, törende yaptığı konuşmada, tüm katılımcıların İstanbul’da bulunmasından çok memnun olduğunu söylerken, “Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı olarak, bütün Yerel Organizasyon Komitesi ve gönüllüler adına burada olmanızdan, İstanbul’da bulunmanızdan çok memnunuz. Umarım burada 2010 FIBA Dünya Şampiyonası karşılaşmalarını da izleme fırsatınız olur ve güzel zamanlar geçirirsiniz. Her şeyin sizin adınıza çok güzel geçmesini diliyorum” dedi.
Demirel, 20 gündür çok büyük organizasyonlara imza atıldığını belirterek, “Son 20 gün içinde başardıklarımızdan dolayı gurur duyuyoruz. 2010 Dünya Şampiyonası’na Children of the World projesi ile başladık. Ardından güzel bir şampiyona açılış töreni ve şimdi FIBA Dünya Kongresi ile devam ediyoruz ve yine İstanbul Boğazı’nda bir kapanış partisiyle sonlandıracağız” diye konuştu.
FIBA BAŞKANI ELPHINSTON
Merkezi yönetimdeki çalışma arkadaşlarıyla 4 yıldır birlikte yoğun bir şekilde mesai yaptıklarını anlatan FIBA Başkanı Bob Elphinston, “Bizi burada konuk eden Türkiye Basketbol Federasyonu, Yerel Organizasyon Komitesi ve özellikle gönüllülere çok teşekkür ederim. Bu akşam bizimle birlikte olan birçok özel konuk var. Ama bir arkadaşıma özelikle değinmek istiyorum. Türkiye Basketbol Federasyonu ve FIBA’ya önemli katkılarda bulunan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül’e çok teşekkür ediyorum. FIBA Dünya Kongresi, Türkiye Basketbol Federasyonunun organize ettiği 3 muhteşem haftanın sadece bir parçası” diye konuştu.
2010 Dünya Şampiyonası’nın Children of the World (Dünya Çocukları 2010), Dünya Şampiyonası Açılış Töreni ve FIBA Dünya Kongresi gibi üç önemli organizasyonu da içinde barındırdığını belirten FIBA Başkanı Bob Elphinston, şunları kaydetti: “2010  Dünya Basketbol Şampiyonası, Children of the World ile başladı. 13-14 yaşlarında 100 ülkeden 300 çocuk basketbol oynamayı, birbirlerini tanımayı ve bu muhteşem şehri yaşamayı başardılar. Birçoğumuz Children of the World’ün Dünya Şampiyonası’nı aşan bir durum olduğunu düşünmüştük. Çünkü yapacak birçok şey daha vardı. Ama proje için TBF Başkanı Turgay Demirel’e ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Çocuklar bu organizasyonu hayatları boyunca hatırlayacaklar.
İkinci aşama ise, muhteşem bir açılıştı. Bir hafta önce tek kelimeyle harika bir gösteri ile karşı karşıya kaldık. Cirque de Soleil ve sonrasında dahil olduğumuz sihirli bir dünya... Tekrar basketbola dönersek, 4 muhteşem şehirde elemeleri bitirdik. 24 takım final turlarına yükselmek için çok çalıştı. Finallerden önce 5 kıtadan 16 takım eleme turuna başlayacak. Hepsine başarılar diliyorum.”
GENÇLİK VE SPOR GENEL MÜDÜRÜ AKGÜL
FIBA Dünya Kongresi’ne 173 ülkenin katılımıyla rekor kırıldığını ifade eden Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ise şunları kaydetti: “Dünya sporunun buluşma noktası Türkiye’ye hepiniz hoş geldiniz. 2010 Dünya Şampiyonası vesilesiyle misafir olarak sizleri aramızda görmekten dolayı çok mutluyuz. Böyle bir şampiyonaya ev sahibi olmaktan duyduğumuz gururu belirtmek isterim. 2004’teki oylamada Malezya’da bulunmuş biri olarak o yıldan beri bu şampiyona için hazırlanıyoruz. Biz, çok nadide bir organizasyon olan Dünya Basketbol Şampiyonası’nı tüm Türkiye’ye armağan ettik. Ülke olarak bu şampiyonayı Türkiye’de gerçekleştirebilmek için büyük bir özveriyle çalıştık. Şimdiye kadar düzenlenen Dünya Şampiyonaları içinde en iyisini düzenlemenin hazzını duyuyoruz. En son düzenlenen FIBA Dünya Kongresi’ne 106 ülke katılmıştı. Bugün ise 173 ülke ve 450 FIBA delegesinin ülkemizde bulunması bize büyük onur veriyor.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri