Feyzioğlu: Demokratik Meşruiyetini Kaybeden Siyasi İktidarlar Zulme Kayar

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Genel Başkanı Metin Feyzioğlu, "Demokratik meşruiyetini kaybeden siyasi iktidarlar baskı ve zulme kayarlar. Dünya tarihi baskı zulmü yöntem olarak benimseyen bütün güçleri eninde sonunda mağlup olduğu süreçlerin...

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Genel Başkanı Metin Feyzioğlu, "Demokratik meşruiyetini kaybeden siyasi iktidarlar baskı ve zulme kayarlar. Dünya tarihi baskı zulmü yöntem olarak benimseyen bütün güçleri eninde sonunda mağlup olduğu süreçlerin tarihidir. Çünkü her zaman ama her zaman sonuçta özgürlük kazanır. Özgürlükten başka insanın doğasına uygun olan bir başka kavram az bulunur. İnsan doğasına aykırı her rejim sonunda değişir. Her iktidar sonunda gider." dedi.

    Türkiye Barolar Birliği ve Almanya Barolar Birliği tarafından, Türk-Alman Avukatlar Konferansı ‘Bir Hukuk Devletinde Avukatların Rolü’ konulu konferans düzenledi. Ankara TBB Konferans salonunda düzenlenen programa TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Almanya Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Michael Krenzler, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Tanış Beştaş, ülke baro temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Programa davet edildiği halde Adalet Bakanlığı, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden temsilci katılmadı.

    "HER İKTİDAR SONUNDA GİDER"

    Siyasi iktidarın avukatı yok saymaya başlaması halinde yurttaşı ve yurttaşlığı dışlamış olacağını vurgulayan Feyzioğlu, "Belirli bir süre sahip olduğu geçici çoğunluğa dayanarak baskı ve zulüm yapabilir böyle bir siyasi iktidar anacak çoğulculuktan uzaklaşan demokratik meşruiyetini kaybeder. Demokratik meşruiyetini kaybeden siyasi iktidarlar baskı ve zulme kayarlar. Dünya tarihi baskı zulmü yöntem olarak benimseyen bütün güçleri eninde sonunda mağlup olduğu süreçlerin tarihidir. Çünkü her zaman ama her zaman sonuçta özgürlük kazanır. Özgürlükten başka insanın doğasına uygun olan bir başka kavram az bulunur. İnsan doğasına aykırı her rejim sonunda değişir. Her iktidar sonunda gider." ifadelerini kullandı.

    Dün TBMM’de bir yasa görüşüldüğünü belirten Teczan ise "Bitti veya geç vakte kadar bitecekti. Hem de avukatların altında imzası olan iktidar partisine mensup avukatların imzalayarak verdiği bir yasa teklifiydi. Ne diyor biliyor musunuz 'avukatlar dosya incelerken hakim ve savcılar ceza davalarında avukatın dosyayı incelemesine yasak getirebilsin' diye bir kanun teklifiydi. Dün görüşülüyordu bu. Bundan 4 ay önce Ceza Muhakemeleri Kanunu’nda (CMK) bunu yasaklayan hükmü kaldırırken ‘reform’ diye bunu anlatan iktidar bugünün siyasi dengelerinde avukatın dosyaya erişimini engellemek için yeniden ortaçağ kalıntısı bir anlayışı CMK yasasına geçirmek için bir kanun teklifi verdi." şeklinde konuştu.

    "HER İKTİDAR SONUNDA GİDER"

    Beştaş ise şunları söyledi: “Yargı erki büyük bir tehdit altında HSYK seçimleri şuanda Türkiye’nin en temel gündemi halinde ve açıkça rüşvet önermekle hakim ve savcıları tehdit etmekle bir seçim icra ediliyor. Hepimizin gözleri önünde bu yapılıyor. Çünkü yargının yürütmeye karşı denetim yetkisini kullanabilmesinin önüne geçilmek isteniyor. Bugün olduğu gibi." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri