FETÖ'nün güncel öğrenci yapılanması "devre talebe seferberliği"ne dava

FETÖ'nün güncel öğrenci yapılanması kapsamındaki "devre talebe seferberliği"nin deşifre edilmesine yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 24'ü tutuklu 41 sanık hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede "şüpheli" sıfatıyla yer alan 41 sanığın, FETÖ'nün ve söz konusu terör örgütünün elebaşı Fethullah Gülen'in emirlerini yerine getirmek ve küçük yaştaki kız çocuklarına yönelik örgütsel propagandayı devam ettirmek amacıyla "etkinlikler" ve "ders" adı altında organizasyonlar yaptığı kaydedildi.

Sanıkların üniversite, lise ve ilköğretim kademelerindeki öğrencileri yerleştirdikleri örgüt evlerinde ihtiyaçlarını karşıladıkları anlatılan iddianamede, örgütün yeni deşifre edilen "talebe yapılanması" adı altında "devre talebe seferberliği" başlattığı, bu yapılanmada, eğitim koçluğu görünümünde daha önce örgüte ait kurumlarda çalışmış ya da ihraç olmuş öğretmenler çoğunlukta olmak üzere başka mesleklerden de ihraç olanların görev yaptığı aktarıldı.

Burada öğretmen olarak görev yapan bazı sanıkların, ailesi FETÖ iltisaklı üniversitede okuyan öğrencilere kalmaları için ev temin ettikleri, burs ve para yardımında bulundukları belirtilen iddianamede, üniversite, ortaokul ve ilköğretim gibi farklı eğitim kademelerinde okuyan öğrenci gruplarının ihtiyaçlarının karşılandığı anlatıldı.

İddianamede, sanıklardan Tuba Keşoğlu'nun talebe yapılanmasında eğitim danışmanı, sanık Zeynep Şevval Tekin'in lise, sanık Rabia Çelik'in üniversite, sanık Rabia Battal Genç'in de ilköğretim sorumlusu olduğu bildirildi.

Örgütün "Beylikdüzü Kadın Öğrenci Yapılanması"na ait İstanbul Avrupa Yakası'nda "Çağla", "Kardelen", "Manolya" ve "Yeni Ev" olarak kodlanan 4 öğrenci evi olduğu anlatılan iddianamede, buralarda kalan öğrencilere burslar verildiği, sanıkların ayrıca 2 sohbet evi de oluşturdukları belirtildi.

Sanıkların, ailesi FETÖ iltisaklı 18 yaşından küçük ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik Silivri Akören köyünde kamp programı düzenledikleri ifade edilen iddianamede, bu kamptan sorumlu "İkra" kod adlı Zeynep Şevval Tekin'in Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinin siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünden mezun olması değerlendirildiğinde öğretmenlik veya eğitimciliğe ilişkin herhangi bir ihtisasının bulunmadığına, düzenlenen programların da "örgütün güncel yapılanması" kapsamında gerçekleştirildiğine işaret edildi.

İddianamede, "Esra" kod adlı sanık Rabia Battal Genç'in ise yurt dışındaki bir üniversiteyi bitirerek İngilizce öğretmeni olduğu, dini konularla ilgili ihtisas yapmadığı aktarılarak, sanık Genç'in, ilköğretim seviyesindeki öğrencilere dini konuları suistimal ederek örgütün ideolojisini işlemeye çalıştığı vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri