FETÖ kurbanı gazeteci Meriç helikopterden denize atılmış!

İstanbul polisi 5 yıl önceki cinayetin izini sürüyor

İstanbul Polisi'nin 5 yıl sonra yeniden açtığı gazeteci Haydar Meriç cinayetinde yeni bir bilgiye ulaşıldı. FETÖ yapılanmasının kurbanı olduğu iddia edilen ve Fethullah Gülen'in ‘ahlak dışı ilişkilerini' araştıran Meriç'in helikopterle taşınarak denize atıldığı anlaşıldı. İşte ‘sır' cinayetle ilgili ayrıntılar:

KİTAP HAZIRLIYORDU

Rumeli 39 Haber Sitesi'nin sahibi gazeteci Haydar Meriç, 31 Mayıs 2011'de esrarengiz şekilde ortadan kayboldu. Meriç'in kaybolmasında 18 gün sonra, Akçakoca'da tekneleriyle denize açılan Serkan ve Özer Demir, Limoncuk Mevkii'nin 400 metre açıklarında denize ağ attı. İki kardeşin çektikleri ağlarına bir ceset takıldı. Elleri ve ayakları domuz bağıyla bağlanan ve denizden çıkmaması için üzerine ağırlık bağlanan cesedi gören 2 kardeş durumu polise ve jandarmaya bildirdi. Yapılan DNA incelemelerinde öldürülen kişinin Haydar Meriç olduğu anlaşıldı.
Polis cinayetle ilgili kimseye ulaşamazken aile, Haydar Meriç'in Fetullah Gülen'in ahlakdışı ilişkilerini anlattığı bir kitap hazırladığını ve bunun için öldürüldüğünü ileriye sürdü. 17-25 Aralık'tan sonra cinayeti araştırması için İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlendirildi. Organize polisi aylarca, dosyadaki tüm detayları inceledi. Geçen haziran ayında İstanbul merkezli 22 ilde düzenlenen operasyonda dönemin istihbarat birimlerinde çalışan 30 şüpheli emniyetçi gözaltına alındı, şüphelilerden 9'u tutuklandı.

SİNYAL YOK

Cinayet soruşturmasına devam eden ekipler ilginç bir ayrıntıya ulaştı. Haydar Meriç kaçırıldıktan sonra telefon sinyalinin bir süre sonra kaybolduğu belirlendi. Meriç'in telefon sinyaliyle sahibi belli olmayan “patates hat” olarak adlandırılan 2 numaranın sinyali ve bir “data” hattının sinyalinin eş zamanlı kesildiği anlaşıldı. Data hattının Tarkim Havacılığın Sahibi İbrahim Faruk Bayındır'a ait olduğu ortaya çıktı. MHP'li vekillere ve Deniz Baykal'a kaset kumpası olaylarına da adı karışan Bayındır araştırıldıkça yeni bilgiler elde edildi. Amerika'ya kaçtığı öğrenilen Bayındır'ın kardeşi Ferhat Bayındır da geçen ay gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde “Bu cinayetin kodlarını ağabeyim bilir” dedi.
Adli Tıp'ın yaptığı incelemelerde, Meriç'in cesedinin kıyıdan denize atılmadığı belirlendi. Denizde sürüklenmediği belirlenen Meriç'in vücudunda çarpma izi olduğu bilgisine ulaşıldı. Haydar Meriç'in cesedinin helikopterden denize atılmış olabileceği sonucunu ortaya koydu.Şüpheler havacılık işi yapan Bayındır'a odaklandı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri