Fetih ruhuna ihtiyacımız var

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, İslam dünyasında yaşanan zulümleri dur demek için mutlaka fetih ruhuna ihtiyacımız var diyerek 31 Aralık Çarşamba günü düzenlenecek olan Mekkenin Fethi ve Gençlik Şölenine tüm gençleri ve Konya halkı
Güneş, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında son günlerde Müslüman ülkelere yapılan saldırılara ve yaşanan zulümlere değinirken, “Bu anlamda fetih ruhuna ihtiyacımız var. Fetih, toprakları ele geçirip işgal etmek değil, tam tersine, her şeyi sahibine iade etmektir. İçimizde ve çevremizdeki işgalleri kaldırmaktır. Kurtulmayan kurtaramaz. Kendini fethedemeyen hiçbir şeyi fethedemez. Gönül kapısını tevhid anahtarıyla açabilen kimsenin önünde nice kapalı kapılar kolayca açılacaktır. Kalbin fethi, insanın fethidir; insanların fethi de ülkenin ve dünyanın.  Fetih, öncelikle kalbi ve aklı İslam gerçeğine açmak, ikinci olarak da İslâm mesajının önündeki engelleri kaldırmak, insanın kalbine ve aklına ulaşmayı mümkün kılacak ortamı hazırlamak anlamına gelir. Biz fetih ruhunu ancak bu şekilde ayakta tutarız” dedi.
Güneş, “1 Ocak Cahiliye denilen karanlık bir çağın kapatılıp yeni bir çağın açıldığının bütün dünyaya ilânı olan en büyük fetih, Mekke’nin Fethi’nin yıldönümü ve fethin değerlendirildiği  gün olduğuna dikkat çekerken, “Mekke’nin fethi 31 Aralık’tır ve Mekke feth olduktan sonra yeni bir devir gelmiştir. Çünkü insanlığa yeni bir gün doğmuştur. Bu gün yeryüzünün tarihi değişti yeryüzü zulümden kurtuldu, yeryüzü putlara tapıyordu yeryüzü zalimlere tabi idi, bu zulme son verildi. İnsanları hayra yönelterek hayırlı ümmet olma şuurunu ve yeryüzünün halifesi olma sorumluluğunu kuşanan fetih ruhuna sahip Müslümanlar, gündem oluşturmak zorundadır. Başkalarının tayin ve tespit ettiği gündemlerin arkasından koşan basit taklitçiler durumuna düşmemelidirler. Anadolu Gençlik olarak bizim gündemimiz Mekke’nin fethidir.
 Fetih, Allah'ın kullarını kullara kulluktan kurtarıp sadece Allah'a kul etme eyleminin zaferle sonuçlanmasıdır” diye konuştu.
Bugün İslam dünyasında yaşanan olayların ne kadar acı olduğunu da dile getiren Güneş, “Allah’a ibadet eden, Kâbe’ye, Mekke’ye yönelmiş Müslümanlar, ilk kıblelerinin de halini düşünmek zorundadır. Kudüs’ümüz, Mescidi-i Aksa’mız ne durumda? O da fetih beklemiyor mu, yeni Salahaddin’leri imdada çağırmıyor mu? Cemaat halinde dünya Müslümanları gerçekten kıblelerine yönelip kıyama dursalar, bu işgal, yerini fethe kısa bir anda bırakmaz mı? Cemaat ve ümmet bilinci içinde dünya Müslümanları olarak hepimiz, fetih şuuruyla Mekke fatihleri gibi davransak, Filistin’deki zulüm, Irak’taki vahşet, Afganistan’daki işgal karşımızda kaç dakika dayanabilirdi” dedi.
Mekke’nin fetihte de önder şehir olduğunu hatırlatan Güneş, “ En büyük fetih, Mekke’nin fethi en büyük fatih de Hz. Muhammed (SAV) dir.  O, Mekke’nin, Medine’nin, Taif’in, Hayber’in, tüm Arap yarımadasının fatihi olduğu gibi, O’nun öğrencileri, O’nun izini takip ederek 30 sene içinde o günkü dünyanın iki süper devletinin ikisini de fethetti.
Fetihler, Mekke’nin fethine benzediği oranda fetih, fatihler de  Peygamber’e benzediği ölçüde fatihtir. Gönülleri fethetmeden yapılan ülke fetihlerinin ne kadar fetih özelliği taşıdığı tartışılabileceği gibi, bunlar uzun süreli de olamaz. Başlarında büyük fatihin izini takip eden yöneticiler olmaksızın ele geçirilen yerler, fetihle ihya edilen yerler değil, işgal ile imha edilen topraklar olacaktır” diye konuştu.
Konuşmasının sonunda İsrail’in Filistin’e yaptığı katliamları ve son olarak Gazze’de yaşanan zulme değinen Güneş, “Yahudi İsrail vahşetine seyirci olan kahrolsun. Kahrolsun siyonist İsrail ile hala her türlü ilişkilerini kesmeyen devam ettiren ülkelere. Kahrolsun Yahudi İsrail elçisini ülkesinden kovmayan milletlere. Kahrolsun Yahudi İsrail’de hala elçisini bekleten ülkelere. Kahrolsun mazlumlardan değil zalimlerden yana olanlara. Yahudi İsrail bir terör mikrobudur, bu mikrop ortadan kalkmadan İslam alemi ve hatta dünya huzur ve saadet bulamaz. Bu üç buçuk soysuz Yahudi mutlaka ortadan kaldırılmalıdır. İnşallah kalkacak. Zulüm hiçbir zaman devam edemez. Bizim yapacağımız tek şey fetih ruhuna sahip çıkmak, gençlerimizi fetih ruhu ile yetiştirmek. Anadolu Gençli Derneği olarak bizlerde üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz ve tüm Konya halkı ile gençlerimizi bu geceye davet ediyoruz” dedi.
31 Aralık akşamı 100. Yıl Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikler saat 19.00 başlayacak. Programda Kuran-ı Kerim, Ezan, Konferans, Sinevizyon, Spor gösterileri ve Ömer Karaoğlu konserinin yanı sıra geceye katılan davetliler arasında Umre çekilişi yapılacak.

ALİ SAİT ÖGE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri