Fetih hareketinden Gazze’de birlik mesajı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Fetih hareketinin 48’inci kuruluş yıldönümü kutlamalarında yaptığı konuşmada, “Başarıya ulaşmak için birlik olmaktan başka yol yok” dedi

Gazze’de gerçekleştirilen, Fetih hareketinin 48’inci kuruluş yıldönümü kutlamalarında konuşan Abbas, “Başarıya ulaşmak için birlik olmaktan başka yol yoktur” dedi.

Abbas, ‘’Bizler, ulusal birlik yolunda yürümeye ve birlik için çalışmaya devam ederek, şehitlerimizin vasiyetlerine bağlı olduğumuzu göstermiş oluyoruz. Bu sayede şehitlerimizin ruhları şad olacaktır’’ diye konuştu.

Abbas, Filistin halkını, İsrail’in Yahudileştirmeye çalıştığı Kudüs’ü kurtarmak için birlikte çalışmaya çağırdı.

Filistinliler Es-Seraya Meydanı’nı doldurdu

Fetih hareketi, Gazze’nin Es-Seraya Meydanı’ndaki 48’inci kuruluş yıl dönüm kutlamaları düzenledi.
Dün akşam saatlerinden itibaren Gazze’ye, yürüyüş kortejleri ve Fetih hareketini sembolize eden sarı bayraklarla donatılmış arabalarla giren Filistinliler, sabah saatlerinde Es-Seraya Meydanı’nı doldurdu.

Fetih hareketinin ‘’Devlet ve Başarı’’ adı altında gerçekleştirdiği programa katılmak üzere Fetih hareketin yönetici kadrolarından yetkililerin de Ramallah’tan Gazze’ye ulaştığı bildirildi.

Gazze Hükümeti İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ‘’ Gazze emniyet güçleri, katılımcıların program alanına ulaşımı için gerekli hizmetleri yapmaktadır’’ ifadelerine yer verildi.

Fetih hareketinin 48. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Gazze’de yapılması planlanan kutlamaların Hamas’ın izin vermemesi nedeniyle önce iptal edildiği açıklanmış, daha sonra Başbakan Heniyye’nin araya girmesi ile anlaşma sağlanmış ve kutlamaların Es-Seraya Meydanı’nda yapılacağı duyurulmuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri