“Fetih aşkını gençlere aşılayacağız"

Türkiye’nin en büyük gençlik organizasyonu Anadolu Gençlik Derneği, her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan İstanbul’un Fethi Programı’nı, bu yıl koronavirüs salgını sebebiyle onlıne olarak gerçekleştirdi

İstanbul’un Fethi’nin 567. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen programda, Kur’an-ı Kerim tilaveti, ezgiler, marşlar ve sinevizyon gösterimi yapıldı. Programda, Milli Görüş Vakfı Başkanı ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan birer konuşma yaptı.

HATIRA BİLETLERİ BASILDI

Bu yıl Fetih Programı’nda hatıra bileti (e-Bilet) uygulamasıyla yüz binlerce kişiye hatıra biletleri basıldı. Program öncesi www.e-fetih.com üzerinden E-biletlerine ulaşan katılımcılar, biletlerini sosyal medya mecralarından paylaşarak, yakınlarını ve takipçilerini de fetih coşkusuna davet etti. Bilet alanlar arasından çekiliş yapıldı ve 50 kişiye hediyeler de takdim edildi.

YENİ ZAFERLERE DAİR TARİHİ DERSLER ALIYORUZ 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve fetih ordusunu rahmet ve minnetle anıyorum” mesajında bulundu.

İstanbul’un Fethi’nin 568’inci yılını kutlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Bizler de bugün İstanbul’un Fethi’nden yeni zaferlere dair tarihi dersler alırken diğer taraftan kadim şehrimizi korumak ve güzelleştirmek adına geçmişe bakarak kültürel dersler de çıkarmalıyız. İstanbul’un Fethi’nde gösterilen azmi, aklı ve gayreti İstanbul’u korumak ve güzelleştirmekte de kullanmalıyız” ifadelerine yer verdi.

“FETİH AŞKINI GENÇLERE AŞILAYACAĞIZ”

İstanbul Fethi ve Kudüs’ün Fethi kutlamalarına neden bu kadar çok önem verdiklerini açıklayan Salih Turhan, “Fetih kutlamalarının en önemli gayesi, fütuhat ruhunu, fetih aşkını, zulme karşı durma ve zalime engel olma bilincini, her şart altında hakkın yanında yer alma cesaretini genç nesillere aktarabilmektir. Faize dayalı küresel sömürü sistemi bankalar aracılığıyla tüm yeryüzünü tasallutu altına almıştır. Hakkı üstün tutmayan, adil bir düzen için gayret etmeyen, mevcut küresel sömürü düzenine karşı çıkmayan zihinlerin fütuhat anlayışına öncülük yapmaları mümkün olamaz” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri