Fethullah Erbaş: Sokak Olaylarındaki Zarar, Depremdeki Zarardan Çok Daha Yüksek

Eski Refah Partisi Van Milletvekili Fethullah Erbaş, bölgede yaşanılan sokak olaylarının normal olmadığını söyledi. Her tarafın yakılıp yıkıldığını belirten Erbaş, verilen zararın depremdeki zarardan çok daha yüksek olduğunu ifade...

Eski Refah Partisi Van Milletvekili Fethullah Erbaş, bölgede yaşanılan sokak olaylarının normal olmadığını söyledi. Her tarafın yakılıp yıkıldığını belirten Erbaş, verilen zararın depremdeki zarardan çok daha yüksek olduğunu ifade etti.

Sokak olaylarını Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) değerlendiren Erbaş, kendi vekilliği dönemlerinde bir düğmeye basarak bütün Türkiye'yi ateşe verecek bir güç olmadığını ifade etti. Şimdi maalesef böyle birşey olduğunu ve bir partinin 'sokağa çıkın' demesiyle insanların sanki hazırmış gibi herşeyin allak bullak olduğunu, insanların öldüğünü dile getiren Erbaş, çözüm sürecinde sona yaklaşıldığı düşünülürken en büyük baltalar vurulmaya başlandığını kaydetti.

Çözüm süreci içinde yapılan herşeyin hoş görüldüğünü anlatan Erbaş, ama bu şekilde, özellikle Van'da şahit olduklarının çok kötü olduğunu vurguladı. Kobani bahanesiyle başlatılan eylemlerde Bediüzzaman Külliyesi inşaatının, Kur'an Kursunun yakıldığını belirten Erbaş, bunları yok etme ile ilgili bir plan ve program bulunduğunu kaydetti. Dindar insanları rencide eden bir durum olduğunu ifade eden Erbaş, Van insanının karıncayı dahi ezmeyen bir millet olduğuna dikkat çekti.

Ancak her tarafın yakılıp yıkıldığını, normal olaylar olmadığını anlatan Erbaş, Türkiye'nin Suriye'ye girme durumunda olmadığını söyledi. Bu mükellefiyetin Türkiye'ye yüklenmesinin Batının da işine geldiğini dile getiren Erbaş, çünkü tek bir askerini, vatandaşını dahi öldürtmek istemediğini belirtti.

Fakat Türkiye'de bir günde 19 insanın öldüğünü anlatan Erbaş, Van ve Erciş'te verilen zararın depremden daha kötü olduğunun altını çizdi. Depremdeki zarardan çok daha yüksek maliyetli olduğunu ifade eden Erbaş, işhanlarının hepsinin harabe olduğunu kaydetti. Akıllı insanların işi olmadığını belirten Erbaş, cılgına dönmüş bir grubun yağlamak için değil kırmak, dağıtmak için çalıştığını söyledi.

HDP'nin açıklamasının çok pahalıya mal olduğunu belirten Erbaş, şöyle devam etti: "Hükümetin yapabileceği şey şu: Vatandaşa elinden geldiği kadar, çünkü görgü tanıklarının büyük bir bölümü polis hiç müdahale etmedi diyor. Demek ki çıkardığı kanunu, genelgeyi de polislere tam anlatmadı. Çözüm süreci var, ne yaparlarsa hoş göreceksiniz. Böyle anladı, halkta böyle anladı. Tanıdığım çok insanın dükkanı yakılmış. Hedef alınan yerler de enterasan. Bir Kur'an Kursunu hedef almak, dindar olan Van'da normal değil. Bunu yakarım, devlet de polis de hoş görsünler. Bu kabul edilemez. Ben Vanlılardan böyle birşey beklemiyordum. Nasıl böyle olmuş, onu hiç anlamadım." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri