Fethiye'ye İşkur Müdürlüğü Açılacak

Fethiye ve Seydikemer bölgesinin Muğla merkeze uzaklığı nedeniyle yaşanan aksaklıkları ortadan kaldırmak için Fethiye'ye İşkur müdürlüğü açılıyor. Türkiye’nin farklı bölgelerinde 42 hizmet merkezi olan İşkur, 6 yerde daha hizmet...

Fethiye ve Seydikemer bölgesinin Muğla merkeze uzaklığı nedeniyle yaşanan aksaklıkları ortadan kaldırmak için Fethiye'ye İşkur müdürlüğü açılıyor.

Türkiye’nin farklı bölgelerinde 42 hizmet merkezi olan İşkur, 6 yerde daha hizmet merkezi açma kararı aldı. Yeni açılacak hizmet merkezlerinden birisi 48'incisi İşkur Hizmet Merkezi olarak Fethiye’ye açılıyor. Geniş bir coğrafyaya sahip olan Muğla iline tek merkezden hizmet vermesi nedeniyle uzak ilçelerdeki çalışanlar ve işverenler açısından yaşanan sorunların en aza indirilmesi amaçlanıyor. İş Kur Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Fethiye'ye açılacak İşkur müdürlüğünün yaklaşık 200 bin nüfusa hizmet vereceğini söyledi. Sarıyerli, İşkur Hizmet Merkezi’nde işe yerleştirme, işsizlik sigortası işlemleri, engellilerin işe yerleştirilmesi iş ve işlemleri, kamu talepleri ve kamu işçiliği, işçi işveren ilişkileri ile ilgili işlemler, aktif işgücü yetiştirme kurslarının yapılacağını açıkladı.

    Öte yandan İşkur Hizmet Merkezi’nin kurulabilmesi için gerekli yer tahsisini Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası ücretsiz olarak yaptı. İşkur Hizmet Merkezi'nin işlemlerinin en kısa sürede tamamlanarak en kısa sürede hizmete başlayacağı öğrenildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri