Fethiye'deki Sele, Bakımı Yapılmayan Pompalar Neden Oldu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde dün etkili olan sağanak yağmur sonrasında meydana gelen sel felaketi ile ilgili açıklama yapan Fethiye Belediyesi, selin ihmal sonrasında meydana geldiğini duyurdu. Yapılan açıklamada sokakların göle dönmesinde...

Muğla’nın Fethiye ilçesinde dün etkili olan sağanak yağmur sonrasında meydana gelen sel felaketi ile ilgili açıklama yapan Fethiye Belediyesi, selin ihmal sonrasında meydana geldiğini duyurdu. Yapılan açıklamada sokakların göle dönmesinde bakımı yapılmadığı için çalışmayan pompaların etkili olduğu belirtildi.

Fethiye’de dün öğlen saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli sağanak yağış ilçede hayatı felç etti. Dispanser, Atatürk ve Çarşı caddelerinde yükselen sular nedeniyle pek çok işyerini su bastı. Araçların yolda kaldığı sel felaket sonrası en büyük şaşkınlık tüm sokakları Venedik’i andıran Dispanser Caddesi’nde yaşadı. Fethiye Belediyesi tarafından 2011 yılında ‘Butikşehir Projesi’ kapsamında trafiğe kapatılan ve önceki yıllarda sürekli su bastığı için pompalı yağmur suyu terfi istasyonu kurulan caddeyi 4 yıl aradan sonra yine su bastı. Caddede yüksekliği 50 santimetreyi geçen su iş yerlerine dolarken esnaflar yine isyan etti.

Fethiye Belediyesi’nden Dispanser Caddesi’ne ilişkin yapılan açıklamada baskının ihmal sonucu yaşandığı öne sürüldü. Muğla’nın büyükşehir kapsamına alınmasından sonra sorumluluğu Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne geçen pompanın, bakımları zamanında yapılmadığı için elektrik kesintisi nedeniyle çalıştırılmadığı belirtildi. Açıklamada Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl kış sezonu öncesi yağmur suyu drenaj hatlarında yapması gereken temizliği de yapmadığı ifade edildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri