Fethi Kurt: 12 Yıldır Siyasi Kıyıma Tabi Tutuluyoruz

Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, siyasi iktidarın, yargı ve polis mensuplarına yönelik ötekileştirme hareketini öğretmenlere yönelttiğini söyledi. AK Parti'nin 12 yıllık iktidarı döneminde en fazla zulme Türk Eğitim...

Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, siyasi iktidarın, yargı ve polis mensuplarına yönelik ötekileştirme hareketini öğretmenlere yönelttiğini söyledi.

AK Parti'nin 12 yıllık iktidarı döneminde en fazla zulme Türk Eğitim Sen'li öğretmenlerin uğradığını ileri süren Başkan Kurt, iktidarın, sendikalarına karşı sistematik ayrımcılığını 30 Kasım 2002 tarihinde iktidara geldiği ilk günden itibaren sürdürdüğünü kaydetti. Türk Eğitim Sen Manavgat Şubesi'nde basın açıklaması yapan Kurt, ne 12 Eylül askeri darbesinde nede 28 Şubat postmodern darbe döneminde bu kadar mağdur olmadıklarını ve ötekileştirilmediklerini ifade etti. Siyasi iktidarın, Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki kadrolaşmasını yandaş sendika eliyle yaptığını ileri süren Kurt, buna en iyi örneğin yeni okul müdürleri ataması olduğunu söyledi.

Siyasi iktidarın 12 yılda 5 milli eğitim bakanı değiştirerek ve her bakan kendi müfredatını hayata geçirerek milli eğitimi adeta yaz boz tahtasına çevirdiğini iddia eden Kurt, "Türk Eğitim Sen'e üye olan öğretmenler AK Parti iktidarında üvey evlat muamelesine tabi tutuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve muhtemel Başkan Davudoğlu her konuşmasında 76 milyon Türkiye'yi kucaklayacağız diye konuşuyor. 12 yıl içinde üvey evlat muamelesine tabi tutularak kıyıma uğradık. İktidar, okul müdürleri atamasında yüzde 81 oranında yandaş sendikaya üye müdürlere şişme puanlarla atama yaptı. Bu oran Manavgat'ta yüzde 90. Sendikamıza üye 10 okul müdüründen 9'nunu elediler. Bu sizin demokrasi anlayışınız. Bu haksızlıkla, iktidarın 76 milyon Türkiye'yi nasıl kucaklayacağını merak ediyoruz. İktidar, emniyet ve yargıda olduğu gibi MEB'de de yan bendensin, yada seni yok ederim anlayışına girdi. İktidar, yandan sendika eliyle okul müdürlerinin tasfiyesine 6 ay öncesinden başladı. 12 yıldır siyasi kıyıma tabi tutuluyoruz." diye konuştu.

Siyasi iktidarın, hukuksuz uygulamalarına karşı, hukukun diliyle her zaman dur diyeceklerini belirten Kurt, haksız puanlama sistemiyle tasfiye edilen 9 okul müdürüyle ilgili Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti. Kurt, iktidarın, yandan müdür atamasına en gözde örneğin Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Keklik'in daha önce Eğitim Bir Sen'in Manavgat Şube başkanı olması olduğunu kaydetti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri