Ferguson'da Polis "Ağır Ateş Altında"

ABD’nin Missouri eyaletinin Ferguson kentinde silahsız siyahi bir gencin polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından tansiyon yükselmeye devam ediyor. Yetkililer yaşanan olaylarda polisin ağır ateş altında olduğunu ve 31 kişinin tutuklandığını...

ABD’nin Missouri eyaletinin Ferguson kentinde silahsız siyahi bir gencin polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından tansiyon yükselmeye devam ediyor. Yetkililer yaşanan olaylarda polisin ağır ateş altında olduğunu ve 31 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Basın toplantısında konuşan ABD Devlet Karayolu Devriye Amiri Ron Johnson, dün gece polisin “ağır saldırı altında olmasına rağmen” tek bir kurşun dahi atmadığını söyledi. Johnson ayrıca polisin protestoculara ait iki silaha el koyduğunu belirtti.

ABD Başkanı Barack Obama ise Michael Brown’un (18) öldürülmesi konusunda yaptığı açıklamada polisin, ağır askeri teçhizat kullanımını tekrar gözden geçirmesi gerektiğini ifade etmişti. Brown’un öldürülmesi ile ilgili yürütülen soruşturmayı yakından takip etmek için Adalet Bakanı Eric Holder’ın bölgeye gideceğini belirten Obama, soruşturmanın titiz bir şekilde takip edildiğini söyledi.

Ayrıca protestoculara sakin olmaları çağrısında bulunan Başkan Obama, “Barışçıl olan bir protestoyu, küçük bir grup 'olay' haline getiriyor. Birbirimizi yaralamak yerine iyileştirmeyi tercih etmemiz lazım. Polise saldırarak ve yağma yaparak olay çözülmez.” ifadelerini kullanmıştı.

Yerel polisin Ferguson’daki gösterileri bastırmadaki yetersizliği üzerine Missouri Valisi Jay Nixon da Ulusal Muhafız Birliği’ni çağırdı. Yerel polisin yerine olaylara bundan sonra Ulusal Muhafız Birliği’nin müdahale etmesine izin veren belgeyi Nixon dün imzaladı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri