Fener'i direkler korudu!

Trabzonspor gol pozisyonlarını harcadığı karşılaşmada 15 maçtır Kadıköy'de yenemediği Fenerbahçe'yi yine mağlup edemedi.

ki ezeli rakip Fenerbahçe ile Trabzonspor Kadıköy'de kadın ve çocuklar önünde 3 puan savaşı verdi müthiş maçta F.Bahçe'nin 1, Trabzonspor'un 2 topu direkten döndü, net pozisyonlar kaçtı, ancak en sevindiricisi gerilim düşüktü, akılda sadece futbol kaldı..
  

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasının kapanış maçında Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Trabzonspor'u ağırladı.

Sarı-lacivertli ekibin cezası nedeniyle sadece kadın ve çocukların izlediği karşılaşmanın 90 dakikası başladığı gibi 0-0 sürdü ve son düdük çaldığında da skor tabelası değişmedi.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 9 yaptı ve 4. sıraya yükseldi. Trabzonspor ise 8 puanla kendisine 7. sırada yer buldu. 

KUYT VE KRASIC KADRODA YOK

Sarı-lacivertli ekipte sakatlık ve tedavi süreçleri tamamlandıktan sonra takımla çalışmalara başlayan Dirk Kuyt ve Milos Krasic, Trabzonspor maçının 18 kişilik kadrosunda yer almadılar.

Teknik direktör Aykut Kocaman iki futbolcuyu da henüz hazır olmadıkları gerekçesiyle bordo-mavili ekip karşısında kadronun dışında tuttu.

Fenerbahçe'nin kadrosunda sakatlığı bulunan Serdar Kesimal'in yanı sıra, Bienvenu, Orhan Şam, Sezer Öztürk, Özgür Çek ve Salih Uçan bulunmadı.

SERKAN YEDEK BAŞLADI

Sivasspor maçında üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdiği için forma giyemeyen Serkan Balcı, Fenerbahçe karşısında yedekler arasında yer aldı.

Teknik direktör Şenol Güneş, yeni transfer Marc Janko'yu Sivasspor maçında olduğu gibi yine yedek soyundurdu.

Serkan ve Janko'nun yanı sıra Zeki Ayvaz, Zeki Yavru, Barış Özbek, Henrique, Emre Güral da yedek kaldı.

Trabzonspor'da sakatlıkları bulunan Colman, Tolga Zengin, Giray Kaçar ve Soner Aydoğdu Fenerbahçe maçında yer almazken, Volkan Şen ile yabancı oyuncular Adrian, Vittek ve Cech maç kadrosuna alınmadı.

ÖNCE SAPARA...

Henüz karşılaşmanın ilk dakikalarında savunmanın arkasına iyi sarkan Sow'un vuruşu çerçeveyi bulmazken dakikalar 12'yi gösterirken Trabzonspor gole çok yaklaştı. Ceza alanı dışında topu önüne alan Sapara, ayağının üstü ile düzgün bir şut çıkardı ancak meşin yuvarlak Volkan'ın da ufak darbesi ile üst direğe vurarak oyun alanına döndü.

SONRA ALEX...

Sapara'nın direkten dönen topunun ardından maç ilk 10 dakikada olduğu ortada oynanmaya devam etti. 10 dakika boyunca birbirlerinin yoklayan iki ekipten F.Bahçe kaptanı Alex de Souza 22. dakikadan itibaren oyuna ağırlığını koydu. Rakip yarı alanın ortalarında oyunu olabildiğince uzun alanda oynayan Alex ceza alanı dışarısında Zokora'dan sakladığı topu sol ayağı ile kaleye gönderdi. Sapara'ya nispet yaparcasına çektiği sert şut direkten döndü ve en azından 'direğe vurma' konusunda beraberlik sağlandı.

Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle sadece kadın ve çocukların izlediği karşılaşmada iki ekip de ilk yarıda gol atma başarısı gösteremedi. Fenerbahçe Alex ve Sow ile ceza alanına dikine girişler yapmak isterken Trabzonspor iki etkili ayağı; Olcan Adın ve Marek Sapara'nın uzak mesafeli şutlarını gol silahı olarak nedeni, ancak başarılı olamadılar.

TRABZON ATAK BAŞLADI

Maçın ikinci yarısına daha istekli ve organize başlayan taraf Trabzonspor'du. İlk yarıda kuramadığı orta saha-forvet hattını ikinci yarının başında az da olsa sahaya yansıtan Karadeniz ekibi 49'da Halil ile etkisiz bir şut denemesi yaptı. 56'da maçın istekli isimlerden Olcan Adın ceza alanı içerisinde topla buluştu. Bir anda pozisyonunu kaybettiği düşünülse de sol ayağı ile dönerek yaptığı vuruşu Volkan direk dibinde güçlükle çelebildi.  

YİNE POZİSYON YİNE ALEX

Temponun düştüğü dakikalarda F.Bahçe rakibinin de oyundan kompasını fırsat bilerek gole ikinci yarıda ilk kez bu kadar yaklaştı. 63. dakikada rakip yarı alanın sol çaprazında topu alan Mehmet Topal kendisi ile özdeşleşmiş sert şutlarından birisini gönderdi. Onur kalesinde başarılıydı ancak topu tutmak yerine tokatlamayı tercih edince Alex'i pozisyona soktu. Brezilyalı oyuncunun sağ ayağı ile yaptığı şuta Trabzonspor savunması adeta duvar örünce skor tabelası değişmeme konusundaki istikrarını sürdürdü.

KAÇAN KAÇANA!

Sarı-lacivertli ekip ikinci yarının ortalarından itibaren oyunun kontrolünü eline almaya başladı. Dakikalar bu sefer 68'i gösterirken Hasan Ali Kaldırım sol kanattan sıfıra doğru indi. Penaltı noktasının gerisindeki Alex'i iyi gören milli oyuncu yerden net bir pas çıkardı. Alex topu önce kontrol edip sonra plase ile köşeye göndermek istedi ancak Sol Bamba ayağını uzatarak topun yönünü değiştirdi. Kaleci Onur da kornere giden topa hamle yaparak oyun alanında tutmayı başarınca F.Bahçe bir atağından daha olumlu sonuçlanmadan döndü.

ÇİZGİDEN ÇIKTI!

Maçın 73. dakikasında tribünlerin nefesi kesildi. Alex'in atak bölgesine göre sağ kanattan kullandığı köşe vuruşuna ceza alanında Bekir İrtegün çok iyi yükseldi. Savunmanın üzerinden vurduğu kafa vuruşu kaleci Onur'un bakışları arasında kaleye doğru giderken çizgi üzerinde bulunan Marek Sapara topu uzaklaştırdı ve takımının yemesi muhtemel bir golü engelledi.

İNANILMAZ BİR GOL KAÇTI!

Fenerbahçe'nin baskısını kırmaya çalışan Trabzonspor sadece kırmakla kalmadı belki de üç puanı hanesine yazdıracak gole de imza atıyordu. 78. dakikada geliştirilen kontraatakta Celutska ileriye çıktı ve topu ceza alanı sağ çaprazına taşıdı. Yerden verdiği pasla içeride Olcan buluştu ve tecrübeli oyuncu sol ayağı ile topu ağlara göndermek istedi. Fakat yaptığı vuruşta top; kalenin üst direği ile arasında yaklaşık 5 metre fark bırakarak auta çıkınca Trabzonspor yedek kulübesinde kafalar ellerin arasına gitti...

YİNE OLCAN YİNE KAÇAN GOL...

78'd kaçan golün üzüntüsü daha geçmeden Trabzonspor yine Olcan'la mutlak bir golden oldu. Hızla ileriye çıkan Trabzonspor orta sahası, Fenerbahçe savunmasını 2'ye 1 yakaladı. Halil'in pasına Olcan hareketlendi. Topu yaklaşık 20 metre süren Olcan kaleci Volkan'la karşı karşıya kaldı. Milli kaleciyi de çalımlayan Olcan meşin yuvarlağı boş kaleye yuvarladı ancak geriden müthiş bir deparla gelen Gökhan araya girerek mutlak bir golü engelledi.

NELER OLUYOR NELER?

Trabzonspor maçın son 5 dakikasında kaçırdığı gollerle adeta taraftarların nefesini kesti. Sağ kanattan ceza alanına giren Henrique'nin sıfırdan vuruşunu önce Volkan ayaklarıyla çıkardı. Altıpasa düşen topu Gökhan uzaklaştırmaya çalışırken ayak koyan isim Barış oldu. Sapara meşin yuvarlağı ağlara göndermek isterken Mehmet Topal araya girdi ve pozisyonu savuşturdu.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında iki ekip de gol atmayı başaramayınca maç 0-0 sona erdi. 

Fenerbahçe: 0 - Trabzonspor: 0 

Stat 

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu 

Hakemler
Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu 

Fenerbahçe
Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topuz, Mehmet Topal, Meireles, Stoch, Alex, Sow 

Trabzonspor
Onur Recep Kıvrak, Celustka, Mustafa Yumlu, Bamba, Emerson, Yasin Öztekin, Zokora, Sapara, Olcan Adın, Alanzinho, Halil Altıntop

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri