Fenerbahçe'den müthiş geri dönüş!

Turkish Airlines Euroleague temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, A Grubundaki dördüncü maçında İspanya deplasmanında Bizkaia Bilbao'yu son dakikalardaki oyunu ile mağlup etti

THY Avrupa Ligi (A) Grubu'nda mücadele eden Fenerbahçe Ülker, grubundaki 4. maçında İspanya'nın Bizkaia Bilbao Basket takımını 73-70 yenerek 2. galibiyetini elde etti.

Karşılaşmaya etkili başlayan Fenerbahçe Ülker, 7-3'lük seri yakalarken, çabuk toparlanan Bizkaia Bilbao Basket, 4. dakika içinde 12-9'luk skorla öne geçti. Bogdanovic ve Emir ile sayılar üreten sarı-lacivertliler, 8. dakika içinde 22-21 öne geçti ve ilk çeyreği 26-21 üstün bitirdi.

Karşılıklı basketlerle başlayan 2. periyotta büyük bir çekişme yaşanırken, Fenerbahçe Ülker 15. dakikaya da 32-30 önde girdi. Bu dakikadan sonra Banvit ile etkili olan evsahibi ekip, yakaladığı seriyle farkı açmaya başladı. Hücumda sıkıntı yaşamaya başlayan sarı-lacivertliler, rakibinin sayılarına engel olamayınca Bizkaia Bilbao Basket devreyi 36-32 üstün tamamladı.

3. çeyreğe de hücumda iyi bir oyun sergileyerek başlayan ev sahibi takım, 24. dakikaya 42-39 önde girdi. Bogdanovic ile toparlanan Fenerbahçe Ülker, farkı eritirken Oğuz'un da skora katkısıyla farkı 2 sayıya kadar (49-47) indirdi. Fenerbahçe Ülker, Jerrels'ın serbest atışlarıyla 52-51 öne geçerken, çeyreğin son bölümünde hücumda etkisiz kalınca, ev sahibi ekip bulduğu sayılarla yeniden öne geçti ve son periyoda 58-53 üstün girdi.

Son periyodun ilk dakikalarında hücumda istediği sayıları bulamayan Türk temsilcisi, rakibinin farkı açmasına engel olamadı ve 34. dakika 65-59 İspanyol ekibi lehine geçildi. Son 3.5 dakikaya girilirken Ömer Onan'ın bulduğu basketle skoru 67-65'e getiren Fenerbahçe Ülker, rakibine oranla daha iyi organize oldu ve karşılaşmadan da 73-70 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Ülker'de Bojan Bogdanovic 19 sayı, 4 ribaunt, Jerrells 15 sayı, 2 ribaunt, 1 asist ve Emir Preldzic 7 sayı, 8 ribaunt ve 3 asistle oynadı.

Bizkaia Bilbao Basket'te ise Marko Banic 17 sayı, 5 ribaunt ve Kostas Vasiliadis 15 sayıyla maçı tamamladı

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri