Fenerbahçe zirveyi bırakmadı

Spor Toto Süper ligde 24. hafta Fenerbahçenin liderliğiyle geride kaldı
Zirvede ve dipte heyecanın her geçene hafta daha da arttığı ligde, şampiyon adaylarından Fenerbahçe ve Trabzonspor kazanırken, Bursaspor haftayı 1 puanla kapattı.  Beşiktaş yine yenildi. Galatasaray ise, sahasında Karabükspor ile berabere kaldı.
Pazar akşamı, Beşiktaş’ı devirerek maç fazlası ve 54 puanla lider koltuğuna oturan Trabzonspor, koltuğu bir gün sonra Ankara deplasmanında Gençlerbirliği’ni yenen Fenerbahçe’ye gol farkıyla yeniden devretti. Bursaspor, İstanbul BŞ önünde 1 puana razı oldu. Zirve takımlarını takip eden Gaziantepspor haftayı 3 puanla kapatırken, Kayserispor sahasında Manisaspor’a yenilerek hayal kırıklığı yarattı. Ligde orta sıraları ise; Manisaspor, İstanbul BŞ, Eskişehirspor, Beşiktaş, Karabükspor paylaşıyor. Ligin alt sıralarında ise kopmalar başladı. 14 puanlı Kasımpaşa, 16 puanlı Konyaspor, 18 puanlı Bucaspor ve 19 puanlı Sivasspor kaderleriyle baş başa kaldı. Bu 4 takımda haftayı yenik kapattı. Düşme tehlikesi yaşayan 4 takımın hemen üzerinde ise, Gençlerbirliği, Antalyaspor ve Ankaragücü bulunmakta. Ancak, üç takımda daha rahat konumda bulunuyor.
Spor Toto Süper ligde, 24. hafta da takımlar rakip fileleri 26 kez havalandırdı. En gollü karşılaşma 2-4 sonuçlanan Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçı olurken; Galatasaray-Karabük maçında ise gol sesi çıkmadı. Ligde bu hafta iki gol atan tek futbolcu ise, Konyaspor filelerini iki kez havalandıran Ankaragücü’nün başarılı futbolcusu Gabric olarak istatistiklere geçti. 
Ev sahibi takımların sadece 2 galibiyet alabildiği ligde, 24. hafta da deplasman takımları daha başarılı oldu. Buna göre, deplasmana takımları 5 maçtan galibiyetle ayrıldı. Ligde iki karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Hakemler ise, bu hafta 41 kez sarı ve 3 kez de kırmızı karta başvurdu. En hırcın maçı; 5 sarı ve 2 kırmızı kartla Beşiktaş-Trabzonspor karşılaşması olurken, bunu 5 sarı ve bir kırmızı kartla Kasımpaşa-Ankaragücü maçı izledi. Trabzonspor’dan Serkan, Beşiktaş’tan Sivok ve Antalyaspor’dan Kenan kırmızı kart cezası nedeniyle bu hafta takımlarının maçlarında görev yapamayacaklar.
Gol krallığı zirvesinde, Gençlerbirliği’ne attığı penaltı golüyle gol sayısını 18’e çıkaran Fenerbahçeli Alex yer alıyor. Bu futbolcuyu 13’er golle Karabüksporlu Emenike, Trabzonsporlu Burak ve Fenerbahçeli Niang 2. sıradan takip ederken, Manisasporlu Simpson 11 golle 4. sırada yer alıyor. Listede 5’inciliği 9’ar golle Trabzonsporlu Coelho ile Umut Bulut paylaşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri