Fenerbahçe moral istiyor

Spor Toto Süper Lig'de bir türlü istediği performansa ulaşamayan Fenerbahçe, hafta sonu karşılaşacağı Kasımpaşa maçından evine 3 puanla dönmek istiyor.

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında bu akşam Kasımpaşa ile rakip sahada karşılaşacak Fenerbahçe'de hedef 3 puan alarak çıkışa geçmek. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi İlker Meral yönetecek.

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda kendi sahasında Fransa temsilcisi Olympique Marsilya ile son dakikada yediği golle 2-2 berabere kaldıktan sonra Süper Lig'de de Kadıköy'de Trabzonspor'la golsüz eşitliği bozamayan sarı-lacivertliler, Kasımpaşa'yı yenerek moral kazanmak istiyor.

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan ilk 5 haftada 2 galibiyet, 3 beraberlik alan Fenerbahçe, 9 puanla 3. sırada bulunuyor.Sarı-lacivertliler, ligde bu sezon deplasmanda galibiyet yüzü göremedi. Dış sahada Sanica Boru Elazığspor ve Sivasspor'la berabere kalan Fenerbahçe, Kasımpaşa karşısında deplasman galibiyeti hasretini de dindirmek istiyor.

Fenerbahçe'de, sakatlıkları geçen Milos Krasic ile Dirk Kuyt, teknik direktör Aykut Kocaman tarafından şans verilmesi durumunda Kasımpaşa maçında forma giyebilecek. Sakatlıktan kurtulup geçen hafta Trabzonspor karşısında ilk 18'e alınmasına rağmen, Kocaman tarafından hazır olmadığı gerekçesiyle oynatılmayan Egemen Korkmaz ise, antrenöründen forma bekleyecek. Sakatlığı devam eden Serdar Kesimal'ın kadroda olması beklenmiyor.

Bu arada, Volkan Demirel, son yapılan antrenmanda soğuk algınlığı nedeniyle yer almadı.

19. RANDEVU
Fenerbahçe ile Kasımpaşa, lig tarihinde bu akşam 19. kez karşılaşacak.İki ekip arasında geride kalan 18 maçtan 14'ünü Fenerbahçe, 2'sini Kasımpaşa kazanırken, 2 maç da berabere sonuçlandı.Fenerbahçe'nin lig maçlarındaki toplam 43 golüne, Kasımpaşa 14 golle yanıt verebildi.

EN FARKLI SKORLAR
İki takım arasında oynanan maçlarda en farklı skorlu galibiyeti Fenerbahçe, 6-2'lik sonuçla elde etti.2010-2011 sezonunun ilk yarısında Kasımpaşa'nın sahasındaki yenileme çalışmaları nedeniyle Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan maçı Fenerbahçe 6-2 kazanırken, bu sonuç, iki ekip arasındaki 18 maç içinde en farklı skor olarak ortaya çıktı.Kasımpaşa ise, 2009-2010 sezonunda Kadıköy'de yapılan ve Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçtan 3-1 galip ayrıldı.

Bu arada, Fenerbahçe ile Kasımpaşa, iki aşamalı olarak oynanan 1962-1963 sezonunda hem Beyaz Grup'ta, hem de Final Grubu'nda birlikte yer alınca, bir sezonda birbirleriyle toplam 4 maç yapmış oldu.

KASIMPAŞA, 18 MAÇIN 10'UNDA GOL ATAMADI
Kasımpaşa, Fenerbahçe ile lig tarihinde yaptığı 18 maçın 10'unda gol atamadı.

Lacivert-beyazlılar, Fenerbahçe filelerini 8 maçta havalandırabilirken, kendi kalesinde ise sadece 2 maçta gol görmedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri