Fem Dershanesi'nin Bin 627 Öğrencisi Üniversiteye Yerleşti

Mardin FEM Dershaneleri bu yıl yapılan LYS'de bin 627 öğrenciyi çeşitli üniversitelere yerleştirme başarısını gösterdi.Hükümetin dershaneleri kapatmak için çok uğraştığı bir dönemde Mardin FEM Dershaneleri'nin başarısı dikkat çekti....

Mardin FEM Dershaneleri bu yıl yapılan LYS'de bin 627 öğrenciyi çeşitli üniversitelere yerleştirme başarısını gösterdi.

Hükümetin dershaneleri kapatmak için çok uğraştığı bir dönemde Mardin FEM Dershaneleri'nin başarısı dikkat çekti. Dershane, 23 yıllık eğitim faaliyeti süresince yaklaşık 30 bine yakın öğrenciye üniversite kapısını açtı. Dershanenin elde ettiği başarılar hakkında açıklamada bulunan FEM Dershanesi Genel Müdürü Oktay Ballı, Mardin’de son yıllarda gerek üniversite gerekse SBS sınavlarında büyük bir başarı sağlayarak, binlerce öğrenciye üniversiteyi kazandırma başarısını sağladıklarını belirtti.

2014 LYS yerleştirme sonuçlarının açıklandığını belirten FEM Dershanesi Genel Müdürü Oktay Ballı, "Bu sonuçlara göre, Mardin’de bin 627 öğrenci istediği üniversiteye yerleşti. Her yıl başarı katlanarak artıyor. 2011 yılında bin 38 öğrenci, 2012 yılında bin 224, 2013 yılında bin 450 öğrenci üniversiteye yerleşti. 2014 yılında ise bu sayı bin 627’ye ulaşarak rekor sayıya ulaştı. Bu sonuçlar, başarı çıtasının devamlı arttığını gösteriyor. Bu yıl YGS-LYS’de başarı gösteren FEM Dershanesi öğrencilerini canı gönülden kutluyorum. Ayrıca, bu derecelere şu an yerleşme sonuçlarındaki başarı da eklendiğinde bireysel başarılarla beraber kitlesel başarıların da oldukça iyi bir sonuç olduğu ortaya çıkmaktadır." dedi.

'BU BAŞARI TESADÜF DEĞİL'

Bu başarının FEM Dershaneleri için tesadüf olmadığını ifade eden Ballı, şöyle konuştu: "2014 YGS-LYS yerleştirme sonuçlarına göre, 90 öğrenci TIP fakültesi, 73 öğrenci Hukuk, 157 öğrenci Mühensilik, 349 Eğitim – Fen Edebiyat, 149 öğrenci İktisad ve İdari Bilimler, 105 İlahiyat, 287 Sağlık Hizmetleri ve Hemşirelik, 417 öğrenci Sosyal Hizmetler ve Diğer Fakülteler olmak üzere, toplamda bin 627 öğrenci Mardin FEM Dershaneleri ile hayallerindeki üniversitelere yerleşti. Yıllardan beri Mardin'de gerek üniversite sınavlarında, gerekse SBS’de; Anafen ve FEM Dershanesi olarak birinciliği kimseye kaptırmadık Başarı her yıl katlanarak artmaktadır. Başarılarının sırrı öğrencilerin azminin yanında veli ve öğretmenlerin fedakârlığı ve hizmet aşkıdır. Bu kazanan öğrenci sayısına baktığımızda bölgemizde dershaneciliğin ne kadar gerekli olduğu ortaya çıkmıştır."

'EĞİTİM TEK BAŞINA YAPILACAK BİR İŞ DEĞİLDİR'

FEM’in başarısının temel faktörlerini açıklayan Ballı, konuşmasına şöyle devam etti: "Başarısız öğrenci yoktur, her öğrencinin kendine özel, bireysel bir başarı kulvarı vardır. Bu inançla, eğitimde grup sistemini kullanarak öğrencileri öğrenme hızına ve biçimine göre sınıflandırmıştır. Haftalık, aylık, yıllık hedeflere göre ders programı hazırlayarak öğrenciyi sürekli motive etmekteyiz. Seminerler uygulanmakta, danışman öğretmen-öğrenci-veli diyaloğuyla sürekli başarı takibi yapılarak problemlere anında çözüm üretilmektedir. Öğrencilerimiz, haftanın 6 günü dershanemizde eğitim görüyor. Eğitim tek başına yapılacak bir iş değildir. Bu bir ekip işidir. Bu bir gönül işidir. Bunları bir araya getirdiğinizde başarı kendiliğinden ortaya çıkar. Başarılı olan tüm öğrencilerimizi tebrik eder, yeni tahsil hayatlarında başarılar dileriz. Ayrıca başarılarında emeği geçen başta değerli ailelerine, milli eğitim camiamızın fedakâr idarecilerine, öğretmenlerine ve dershanemiz personeline teşekkür ediyorum." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri