Federasyonlar gözetim altında

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, federasyonların harcamalarını çok sıkı takip ettiklerini vurgulayarak, verdikleri her kuruşun hesabını sorduklarını söyledi.

Federasyonlara aktarılan bütçelerle ilgili şu an için bir sıkıntı yaşamadıklarını anlatan Genel Müdür Akgül, “Kime ne kadar para verdiğim önümde duruyor. Parasız kalan hiçbirşey yok. Bu teşkilatta, başkanlar ve genel sekreterler sürekli hesap veriyorlar. Burada yetkilileri görmeye alışacaksınız. Verdiğimiz her kuruşun hesabını soruyoruz. Geçen sene Spor Toto gelirlerleriyle ilgili Maliye ile sorun yaşadık. Birkaç aylık paraları veremedik. Şu anda bütçe sıkıntısı yok. Federasyonlara taahhüt ettiğimiz paraları vermeye başladık. Bütçelerimiz açıldı” diye konuştu.

Akgül, bütçe tekniği açısından devletin bütçeyi ilk 2 ay açmadığına dikkati çekerek, şöyle konuştu: “Şubatın sonuna doğru bütçeler açıldı. Şu ana kadar federasyonlara 56 milyon TL ödemişim. Seçim sürecine girenlere ödeme yapılmadı. Dans Federasyonu’na para vermedim. Sıkıntılı olanlara büyük paralar verdim. Diğerlerine de yavaş yavaş veriyorum. Verdiğim her kuruşun hesabını soracağımı söyledim. 3 sporcuya, 12 yönetici. Federasyonların yurtdışı organizasyonlarına GSGM’den gözlemci sıfatıyla bir kişi gidecek. Onlar bana yazılı rapor getiriyor. Şu kadar sporcu, şu kadar yönetici vardı. Ülkemizi nasıl temsil ettikleri ve nasıl davrandıkları konusunda rapor getiriyor. O raporlara göre federasyonun ilgili kişisini uyarıyorum. Bunu uyguluyoruz. Yurtiçindeki organizasyonlara bile gönderiyorum. Mali yönden de denetçi oluyorlar.”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri