Federal Ekonomi Bakanı Phlipp Rösler: Türkiye’ye Bu Kadar Yakın Hiç Olmamıştık

Almanya Hür Demokrat Parti (FDP) Başkanı ve Federal Ekonomi Bakanı Phlipp Rösler, partisinin Türkiye politikasının koalisyon ortağı Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ve Hıristiyan Sosyal Birlik‘ten (CSU) farklı olduğunu söyledi.

Almanya Hür Demokrat Parti (FDP) Başkanı ve Federal Ekonomi Bakanı Phlipp Rösler, partisinin Türkiye politikasının koalisyon ortağı Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ve Hıristiyan Sosyal Birlik‘ten (CSU) farklı olduğunu söyledi. Yabancı Gazeteciler Cemiyeti üyeleriyle bir araya gelen Rösler, federal seçim ve Türkiye konularında açıklamada bulundu. Türkiye’nin son yıllarda baş döndürücü bir gelişme ve kalkınma gerçekleştirdiğini hatırlatan Rösler, “Biz Türkiye’nin AB üyeliğini destekliyoruz. Türkiye ile diplomatik ve ekonomik olarak hiç olmadığı kadar yakın ilişkiler içindeyiz” dedi. Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle’nin Türkiye’ye her fırsatta seyahat ettiğini kaydeden Rösler, CDU ve CSU’nun aksine Türkiye’nin AB’ye üyeliğini savunduklarını vurguladı.

“FRİDRİCH BENİM PARTİMDE DEĞİL”
Bir gazetecinin Rösler’in Vietnam kökenli olduğunu hatırlatarak, “Kabine arkadaşınız İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich’in her fırsatta göçmenlerin hayatlarını zorlaştıran politika izlemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna esprili bir şekilde, “Friedrich benim partimden değil, CSU’lu” cevabını verdi.“Biz dünyaya açık bir ülkeyiz ve daha iyi olmak için çalışıyoruz” diyen Rösler, kendisinin Vietnam kökenli ve dış görünüşünün farklı olduğunu, fakat bundan dolayı hiç zorluk çekmediğini dile getirdi. Rösler, “Benim kabinede bakan olarak oturmam bile ülkemizin dünyaya açık olduğunun bir göstergesidir” dedi.

22 Eylül’deki federal seçimi de değerlendiren FDP Başkanı, hedeflerinin CDU ile koalisyonu devam ettirmek olduğunu ifade etti. SPD ve Yeşiller’in Kuzey Ren Vestfalya’da olduğu gibi dışarıdan Sol Parti destekli hükümet kurma düşüncelerinin olduğunu söyleyen Rösler, “Belki KRV’de olduğu gibi federal seçimden altı ay sonra yeniden bir seçime gidilir " ifadelerini kullandı. Almanya’da son günlerde Euro karşıtlığı ile ön plana çıkan Almanya için Alternatif Partisi’nin seçimde çok şansının olmayacağını ileri süren FDP Genel Başkanı Rösler, “Son yıllarda Avrupa ve Euro’nun önemi o kadar konuşuldu ki vatandaşların Euro karşıtı bir partiye destek vereceklerini sanmıyorum” açıklamasını yaptı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri