Fedakar doktorlar Nahcivan yolcusu

Dernekleri tarafından yaklaşık 10 yıldır Konya ve çevresindeki ilçe ve köylerde sağlık taraması ve ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ilaç dağıtımı faaliyetleri yürütüldüğünü söyleyen Sağlık Mensupları Derneği Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Adil İnan,
Nahcivan’a giderken 1,5 ton ilaç ve giyecek malzemesi de götüreceklerini belirten İnan, buraya ziyaretlerinin yaklaşık bir hafta süreceğini söyledi. Bu tür amaçlarla, özellikle gelişmemiş ülkelere gitmenin çeşitli zorluklarının olduğunu vurgulayan İnan, “Yurtdışına sağlık taraması amacıyla gitmek, birçok riski göze almak demektir. Salgın hastalık, seyahat sırasında yaşanacak zorluklar, zor çalışma koşulları, sağlık tesislerinin yetersizliği nedeniyle gönüllü ekiplerimiz büyük zorluk çekmektedir. Bu anlamda buralara giden doktor ve diğer arkadaşlarımız önemli fedakarlıkta bulunuyor” ifadelerini kullandı. Dr. İnan, giyecek konusunda kendilerine yardımcı olan Kimse Yok Mu Derneği’ne ve konaklamada kendilerine sponsor olan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Afrika’daki ve diğer gelişmemiş ülkelerde sağlık koşullarının yetersiz olduğunu anlatan Dr. Hasan Göğebakan ise “İç savaşın yaşandığı Libya’da 27 bin kişiye bir doktor düşüyor. Sağlık hizmeti paralı olarak veriliyor. İnsanlar iş bulurlarsa ancak bu hizmetten faydalanabiliyor ve nüfusun yüzde 80’i işsiz. Çalışanlar da günlük 1-2 dolara çalışan insanlar. Avrupa ülkeleri, ABD gibi gelişmiş ülkelerden bu ülkelere giden insanlar genellikle ya sömürmeye, ya misyonerlik faaliyetleri ya da oradaki insanları denek olarak kullanmak için gitmişler. Bizim hiçbir kötü niyet taşımadığımızı görünce, yaptığımız iş kısa sürede varoşlara kadar yayıldı, buradaki insanların Türkiye’ye bakış açısı değişti ve sonunda bize teşekkür ettiler” dedi.
UĞUR ELMAS

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri