Fc Goa Teknik Diektörü Zico: Sade Zico’yum Beyaz Pele Değil

Hindistan Süper Ligi’ndeki FC Goa takımında teknik direktörlük görevini devam ettirecek olan Arthur Zico, kendisine 'Beyaz Pele' demelerini istemediğini söyledi.Ünlü teknik adam dünyadaki en iyi oyuncuların arasında ismini duyuran Pele ile...

Hindistan Süper Ligi’ndeki FC Goa takımında teknik direktörlük görevini devam ettirecek olan Arthur Zico, kendisine 'Beyaz Pele' demelerini istemediğini söyledi.

Ünlü teknik adam dünyadaki en iyi oyuncuların arasında ismini duyuran Pele ile kıyaslamalarına açıklık getirdi. Teknik direktör Zico, "Niye bana Beyaz Pele diyorlar anlamıyorum. Böyle demelerini sevmiyorum. Ben Beyaz Pele Değilim. Ben sade Zico’yum." dedi.

Hindistan’daki hedeflerini daha önce dile getiren Zico, sadece FC Goa takımını değil, Hindistan’da futbolu profesyonel hale getirmek istediği söylemini yineleyen Zico, "Japonya’ya gittiğimde orada profesonel futbol yoktu. Herkes amatör futbol oynuyordu. Futbolu olağanüstü olduktan sonra dönmedik mi?" dedi.

61 yaşındaki Zico 1978, 1982 ve 1986 yıllarında Brezilya milli takımında oyuncu olarak Dünya Kupası’nda oynamıştı. 61 yaşındaki ünlü teknik adam birçok ülkede görev yaptı.

10 takımın mücadele edeceği Hindistan Süper Ligi 12 Ekim'de başlayacak.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri