Fbı’ın En Çok Aradığı Beş Kişiden İkisi Rus Hacker

FBI, yüzbinlerce kişinin bilgisayarına girerek sanal ortamda dolandırıcılık yapan ve dünya üzerinde milyonlarca siteyi kırmakla suçlanan kişilerin bulunduğu listeyi yeniledi.

FBI, yüzbinlerce kişinin bilgisayarına girerek sanal ortamda dolandırıcılık yapan ve dünya üzerinde milyonlarca siteyi kırmakla suçlanan kişilerin bulunduğu listeyi yeniledi. Yenilenen listenin ilk 5 sırasında 2 Rus vatandaşı bulunuyor.

FBI tarafından açıklanan listenin ilk sırasında 26 yaşındaki Rus vatandaşı Aleksey Belan bulunuyor. ABD’nin Nevada ve California eyaletlerinde bulunan birçok şirkete ait datalardaki milyonlarca hesabı gizlice elde etmekle suçlanan Belan’ın bir ülkede devamlı olarak bulunmadığı ve sürekli yer değiştirdiği kaydediliyor. Ünlü hackerin yakalanmasına yardım edenlere FBI 100 bin dolar ödül vaat ediyor.

Listedeki diğer bir isim ise, 33 yaşındaki Andrey Taame. Suriye doğumlu Rus vatandaşı olan Taame, 2007-2011 yılları arasında yaptığı virüs programı yüzünden milyonlarca bilgisayar kullanıcısına zarar vermekle suçlanıyor. Başına 50 bin dolar ödül konulan Hackerin Rusya ya da Kıbrıs’ta bulunma ihtimali olduğu belirtiliyor.

FBI tarafından açıklanan en çok aranan siber suçlular listesine daha önce de Aleksandr Bobnev ve Artem Semenov adlı Rus vatandaşları girmişti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri