Fatih Üniversitesi’nin 2014-2015 Akademik Yılı Başladı

Fatih Üniversitesi’nin 2014-2015 akademik yılı Büyükçekmece kampüsünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okumasının ardından yapılan törenle başladı. Programa üniversitenin öğretim görevlileri ile öğrencileri katıldı. 2014-20145...

Fatih Üniversitesi’nin 2014-2015 akademik yılı Büyükçekmece kampüsünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okumasının ardından yapılan törenle başladı. Programa üniversitenin öğretim görevlileri ile öğrencileri katıldı.

2014-20145 akademik yılı açılışı nedeni ile Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Tekalan, bir konuşma yaptı. Tekalan, 115 ülkeden sahip oldukları öğrencilerle bu denli çok milletli ender üniversitelerden biri olduklarını söyledi. 14 bin 500 dolayında öğrencileri olduğunu dile getiren Tekalan, bu öğrencilerden bin 500’ünün 114 ülkeden gelen yabancı kökenli öğrenciler olduğunu kaydetti. Şimdiye kadar 23 bin mezun verdiklerini belirten Tekalan, bu sene ise 2 bin dolayında yeni öğrencinin üniversitelerine giriş yaptığını dile getirdi.

18 yaşına girmiş ve rüştüne ermiş bir ne yaptıklarını bilen bir üniversite olduklarını anlatan Prof. Dr. Tekalan, üniversite olarak hep ‘Nasıl olmalıyız?’ arayışından olduklarını kaydetti. Tekalan, “Mütevelli heyetimizle, öğretim görevlileri ve idarecilerimizle daha iyi nasıl eğitim veririz derdindeyiz.” dedi. Her devrin kendilerine göre sıkıntıları olduğunu hatırlan Tekalan, “Keşke net bir problem olsa da çözsek.” diyerek son dönemde Türkiye’nin karşı karşıya olduğu sürece dikkat çekti.

Törende profesörlüğe yükseltilen ve üniversite kadrosuna katılan öğretim üyelerine cübbe giydirildi.

Yeni akademik yılın ilk dersini Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Dalçık verdi. İlk dersin ardından program sona erdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri