Fatih Terim'e öfke dinmiyor

Konyaspor'un iyi bir sezon geçirmesinin ardından kadrodan en az 1 isimin Milli Takım'a çağrılması beklenirken hiçbir oyuncunun çağrılmaması kafalarda soru işareti bıraktı. Konyalı futbolseverler Fatih Terim'e kızgın

Oynanan maçlarla Spor Toto Süper Lig'de sezon tamamlandı. Bu sezon Atiker Konyaspor rüya gibi bir sezon geçirerek otoritelerin sezon öncesi tahminlerini alt üst etti. Atiker Konyaspor'da birçok futbolcu istatistikleriyle göz doldurdu. Defans ve kalecinin üstün performanslarıyla bu sezon Spor Toto Süper Lig'de en gol yiyen takım olan Atiker Konyaspor'dan A Milli Takım'a bir futbolcunun bile çağrılmaması kafalarda soru işareti bırakırken camianın da tepkisini çekti. Atiker Konyaspor'dan Ömer Ali Şahiner, Ali Çamdalı, Ali Turan ve Serkan Kırıntılı dörtlüsünden en az birinin Milli Takım'a davet edilmesi bekleniliyordu.

KALECI İSİMLERİ ŞAŞKINLIKLA KARŞILANDI

Bu sezon Spor Toto Süper Lig'de en az gol yiyen kaleci konumunda olan Serkan Kırıntılı, Atiker Konyaspor'un başarısında ki en büyük etkenlerden biri olarak göze çarptı. Başarılı kurtarışlara imza atan deneyimli kaleci çok sayıda maçta kalesini gole kapatarak Atiker Konyaspor'un birçok maçta 3 puan kazanmasında büyük pay sahibi oldu. Bu sezon 13 maçta kalesini gole kapatan Serkan Kırıntılı en çok gol yemeden maç bitiren ikinci kaleci oldu. Serkan Kırıntılı, ceza sahası içinden gelen şutların yüzde 68'ini kurtararak en çok ceza sahası içinden şut kurtaran kaleci oldu. Bu sezon Spor Toto Süper Lig'in en başarılı kalecilerinden biri olan Serkan Kırıntılı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası'na davet edilmemesi büyük hayal kırıklığı yaratırken Eskişehirspor'dan Ali Şaşal, Bursaspor'dan Harun Tekin’in çağrılması büyük tepki topladı. Serkan Kırıntılı’nın bu kadar başarılı bir performans sergilediği sezonda takımlarının ilk 11’inde yer bulamayan kalecilerin Milli Takım'a davet edilmesi ise spor camiasında şaşkınlık yarattı

EN BAŞARILI STOPER DAVET EDİLMEDİ

Sezona sağ bek olarak başlayan ardından stoper olarak oynayan Ali Turan, bu sezon Atiker Konyaspor'da en fazla süre alan isimlerden biri oldu. Spor Toto Süper Lig'de oyuna en iyi topu sokan oyunculardan biri olan Ali Turan'ın stoper sıkıntısı çeken A Milli Takım'a davet edilmesi bekleniliyordu. Bu sezon 29 maça çıkan Ali Turan, Aykut Kocaman'ın vazgeçilmez oyuncuları arasında yer aldı. 2016 Avrupa Şampiyonası öncesi Fatih Terim'in belirlediği aday kadroda stoper oyuncusunun yeterli sayıda olmaması dikkat çekti. Takımda orijinal olarak stoper oynayan Semih Kaya, Serdar Aziz ve Ahmet Çalık'ın olması kamuoyu tarafından tepki topladı. A Milli Takım'ın Futbol Direktörü Fatih Terim'in Mehmet Topal ile sol bek oyuncu Hakan Balta'yı stoper mevkinde oynatması bekleniliyor. Milli takımda tüm bunlar yaşanırken  Konyaspor’da  stoper mevkiinde müthiş bir sezon geçirmiş tecrübeli Ali Turan’ın milli takıma davet edilmemesi büyük tepki çekti.

ÖMER ALİ  VE ALİ ÇAMDALI DA HAK ETTİ

2016 Avrupa Şampiyonası aday kadrosuna Atiker Konyaspor'dan çağrılması muhtemel isimlerden ise Ömer Ali Şahiner ve Ali Çamdalı'ydı. Otoriteler tarafından tam not alan Ali Çamdalı ile Ömer Ali Şahiner Milli Takım'a davet edilmesi bekleniliyordu. Ömer Ali Şahiner, bu sezon 6 asist yaparak sağ bek ve sağ kanat mevkiilerinde başarılı işlere imza attı. Bu performansın üzerine Aykut Kocaman tarafından Ömer Ali'nin sözleşmesinde iyileştirme yapıldı. Milli Takım'ın alt yaş gruplarında oynayan Ömer Ali Şahiner, Avrupa Şampiyonası kadrosuna davet edilmedi. İkili mücadeleci ruhuyla birçok forvet oyuncusunun korkulu rüyası olan Ali Çamdalı, bu sezon Avrupa Şampiyonası'na çağrılması beklenen fakat çağrılmayan bir diğer isim oldu. Bu sezon rakipten en çok top kapan Ali Çamdalı'nın Konyaspor'un orta sahadaki dinamosu olarak biliniyor. Ali Çamdalı bu sezon Atiker Konyaspor'da en çok süre alan isim konumunda. A Milli Takımı'n ön libero mevkiinde alternatifi artıracak isim olan Ali Çamdalı'nın çağrılmaması da  Konya spor camiasını hüsrana uğrattı.

AHMET SÜTCÜ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri