Fatih Terim milli takıma veda etti

19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. grupta, Türkiyenin şansı kalmazken, İspanya ve Bosna Hersek ilk 2 sırada yer alarak gruptan çıkmayı garantiledi.

Türkiye, grubunda deplasmanda Belçika’ya 2-0 yenildi. 12 puanda kalan Türkiye, 3. sıradaki yerini korudu. Belçika ise puanını 10’a yükseltti ve 4. basamakta yer aldı. Grupta bu akşam yapılan diğer maçlarda ise lider İspanya, deplasmanda Ermenistan’ı 2-1, Bosna Hersek yine deplasmanda Estonya’yı 2-0 mağlup etti.

TERİM: TÜRK FUTBOLSEVERLERE VEDA EDECEĞİM
Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim, Bursa’da oynanacak Ermenistan maçından sonra veda edeceğini açıkladı. Belçika karşısında alınan 2-0’lık mağlubiyetin ardından basın toplantısı düzenleyen Fatih Terim, Bursa oynanacak Ermenistan maçı ile milli takıma veda edeceğini söyledi. Basın toplantısında duygulu anlar yaşayan Terim, istifa seslerine alışık biri olmadığını ifade ederek, “Çarşamba akşamı Bursalı futbolseverlerle birlikte tüm Türk futbolseverlere veda edeceğim. Bursa’daki Ermenistan maçı benim için bir veda maçı olacak. Mahmut Özgener ve federasyondan yetkililer görevimi bırakmamam için bana telkinde bulundular ancak benim kararım kesindir. Başarısız olduk ve bunun tek sorumlusu vardır o da benim. Hiçbir zaman başkalarını suçlamadım, hele futbolcularımı asla. Takımı yüzüstü bırakmamak için çarşamba günü oynanacak olan Ermenistan maçının ardından görevi bırakıyorum. Görevimi bıraktıktan sonra Türk futbolunu çok yakından ilgilendiren çok net ve çok çarpıcı bilgiler vereceğim bir basın toplantısı düzenleyeceğim. Ama bu basın toplantısını, maçlar bitip olaylar durulduktan sonra, gelecek hafta sonuna doğru yapacağım” dedi.
Terim, Belçika maçında tribünde olduğunu hatırlatarak üzüntücü verici şeyler yaşadığını ifade etti. Deneyimli teknik adam, gurbetçi taraftarların istifa seslerinin duyulması ve küfürler nedeniyle çok üzüldüğünü söyledi. Milli takımda görev yaptığı 4 sene içerisinde büyük başarılara imza attıklarını, Türk milletini defalarca sokaklara döktüklerini belirten Terim, Ermenistan maçı ile başladığımız turnuvaya Ermenistan maçı ile veda edeceğini kaydetti. Terim, istifaya davet edilmesinin kendisi için kabul edilemez olduğunu söyleyerek basın toplantısı tamamladı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri