Fatih Terim: Konya'yı sevdik

Fatih Terim: Konya Valisine, Büyükşehir Belediye Başkanına, Emniyet Müdürüne ve Konya halkına yürekten teşekkür ediyoruz. Bizi inanılmaz kucakladılar, desteklediler, sahiplendiler. Konya bizim için önemli bir şehir oldu

Fatih Terim: Konya Valisine, Büyükşehir Belediye Başkanına, Emniyet Müdürüne ve Konya halkına yürekten teşekkür ediyoruz. Bizi inanılmaz kucakladılar, desteklediler, sahiplendiler.  Konya bizim için önemli bir şehir oldu

TERİM: KONYA YANIMIZDA OLDU

A Milli Takım, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda İzlanda'yı 1-0 yenmesinin ve en iyi üçüncü olarak Fransa'daki finallere direkt katılmasından sonra Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, maç sonu yaptığı açıklamada, oyuncularla gurur duyduğunu belirtirken, konuşmasının son bölümünde Konya'yı yönetenlere ve Konya halkına A Milli Takıma gösterdikleri ilgi ve sevgiden dolayı teşekkür etti.

Tüm takım olarak önemli bir özveriyle maçlara hazırlandıklarını ve Fransa'ya gideceklerine inandıklarını belirterek, başladığı konuşmasının son bölümünde bir gazetecinin, “Konya'da 3 maç, 7 puan ve Fransa, neler söylüyeceksiniz?” sorusu üzerine Fatih Terim şunları söyledi:

“Arkadaşlar Konya artık bizim için çok önemli bir şehir, çok önemli bir stad oldu. Konya'nın gidişatını İzmir Olimpiyat stadına benzetiyorum. Biz de vardır ya uğurlu stad diye, Konya öyle oldu. Biz burada çok rahat ediyoruz. Burada çok önemli birşey söyleyeceğim, ilk defa burada gol kaçırdığımız zaman dahi serzenişte bulunmayan, bağırıp çağırmayan, oyuncuyu sahiplenen bir seyirci var. Bırakın küfür etmeyi, hakaret etmeyi en ufak bir serzenişti ve sitemde bulunmayan bir futbol seyircisi var. Konya'da herkes sefer oldu. Valimiz, Belediye başkanımız, Emniyet Müdürümüz, bütün ekipler, stad çalışanları Konya'daki herkes, ama herkes Milli takımı sahiplendi. Camlarda pencerelerde, yollarda herkes bizi bağrına bastı.  Zaten stad çok modern ve güzel. Daha net konuşmak gerekirse Konya bizi sevdi, biz de Konya'yı sevdik. Allah yolumuzu açık estin.”

ARDA:HERKES  SAVAŞTI

Takım kaptanı Arda Turan ise yaptığı konuşmada, ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini belirterek, “Fransa'ya gitmeyi sonuna kadar hakettik” dedi.  Arda, “Bu çocuklar gerçekten tebriği hak ediyor. Çünkü Letonya’da berabere kaldığımızda 3 maçta 1 puan almış bir milli takım vardı. Tabi ki onu duruma kendimiz getirdik ama o anda bile bırakmayan Amsterdam’a gittiğinde kaybetse belki her şeyi bitecek bir milli takım vardı. Herkes savaştı, inandı. Hocama, takım arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Sonuna kadar inandık ve bugün Allah’a şükürler olsun Avrupa Şampiyonası’na gittik. Bu bizim için çok büyük bir başarıdır. Kariyerimdeki en büyük başarılardan bir tanesidir. Bize bunları yaşattığı için Allah’a çok şükürler olsun. Buradan Konya halkına çok teşekkür ediyorum, bizi çok iyi ağırladılar. Konya bizi candan destekledi. Sağolsun varolsunlar. Sizlere de çok teşekkür ediyorum. Ufak tefek atışmalar oluyor ama bunların hepsi futbolla ilgili eleştirilerdi. Biz de futbolla ilgili karşılıklı eleştiri yaptık. Bunlar güzel şeyler hiçbir problem yok. Hep beraber işte Fransa’ya da gidiyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri