Fatih Terim: 21 Yaşındaki Çocuğa Sahip Çıktım, Bunun İçin Özür Diliyorum

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre ve gurbetçi futbolcular Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak'ın adının karıştığı olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Terim, Gökhan Töre'ye sahip çıktığı için yapılan...

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre ve gurbetçi futbolcular Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak'ın adının karıştığı olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Terim, Gökhan Töre'ye sahip çıktığı için yapılan eleştirilere sitem ederken, 'Özür diliyorum' ifadesini kullandı.

    Fatih Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda yarın Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacağı maç öncesinde Riva'da basın toplantısı düzenledi. Terim, karşılaşmaya 24 saat kala değişik şeyler konuşmayı arzu ettiğini; ancak kamuoyunun merak ettiği ve bazı gazetelerde de yer alan haberlere yönelik düşüncelerini paylaşmak istediğini belirtti.

    Hakan Çalhanoğlu'nun babasının medyada yer alan açıklamalarıyla ilgili Terim, "Logosu esasında hiç röportaja uygun değil. Logosunda başka yazıyor; ama röportaj içinde yalanlar besliyor. Dolayısıyla doğru değil. Ben oyuncularıyla diyaloglarını yaşanmışlıklarını kimseyle paylaşan biri değilim. Zaten hatalı oyuncuları atmaya kalksak takım çıkaramayız. Ben bir hata yaptım. Evet özür diliyorum. 21 yaşındaki çocuğa sahip çıktım, bunun için bütün Türk halkından özür diliyorum. Bu bir hataymış demek ki." şeklinde konuştu.

    Terim, "Biz Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Hollanda ile oynadık ve Dünya Kupası şansımızı kaybettik. Orada da kampı dağıttık yani bir gün sonra uçağı olan futbolcuların veya görevlilerin kamp yaptığı otele gelmediği gibi. Ben de bütün performanslarına teşekkür edip oradan ayrıldım. Yanlış olur, hepimiz yapıyor; fakat yalan? Yani kampta maçtan önce böyle bir şey oldu ve biz müdahale etmedik öyle mi? Hayır, maçtan sonra oldu. Peki otelde mi oldu? Hayır, önce gece kulübünde oldu. Yani biz maçın tekrarını izlerken kahrolurken, gece kulübünde başlayan bir hadisenin yazıldığını görmüyorum. Sonra evet otelde devamı gelmiştir. Ben bunu duymadım o günlerde. Almanya'ya gittiğimde Ömer'den duydum. Hiç tasvip etmediğim hiç kabul etmediğim davranış şekli. Hiçbir şekilde de kabul edemem, ben de evlat sahibiyim; ancak ben Mersin ve Adana'daki maçlarda milli takımı açıkladığımda milli takımı bilmiyorum. 2 arkadaşımız sakat oldukları gerekçesiyle yine gelmedi. Gökhan Töre'yi de 1 yıldır milli takıma almıyorum. Bu arada da beni kritik ediyorsunuz eleştiriyorsunuz ve ben de size tek bir kelime söylemiyorum." diye konuştu.

    TERİM'DEN HABERLERİ YAPANLARA: SİZ HASTA MISINIZ?

    Terim, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda Çek Cumhuriyeti maçı öncesinde de bir futbolcu annesinin konuşturulduğunu hatırlatarak "Çek maçından önce de siz anneleri konuşturdunuz. Siz hasta mısınız? devamlı babalar anneler, Çek maçından önce anneleri konuşturup beyanat verdirdiniz." dedi.

    "Antrenörün, futbolcunun annesini, babasını çıkarıp örgütlüyorsunuz." diyen Terim, şöyle devam etti: "Bu hepimizin milli takımı. Bu ülkenin milli takımıydı hani. Bu kadar eksiğimiz varken bir eksik daha koydunuz. Sadece bacak yaralanmaları olmuyor bu milli takımda. Ruh yaralanmaları da oluyor. İnsanların ruhunu da sakatlıyorsunuz. Gökhan Töre, diye biri kalmadı burada. O kadar neşeyle geldi, şu anki halet-i ruhiyesinden memnun değiliz. Ben Hakan'a da sahip çıkarım Ömer'e de daha önce sahip çıktıklarıma da."

    "RİCA İLE MİLLİ TAKIM FORMASI VERECEKSEM O ZAMAN BENİ ÇARMIĞA GERİN"

    Terim, gurbetçi futbolcu Kaan'ın gelmemesiyle ilgili bir soruya, oyuncunun sakatlığının bulunduğunu bu nedenle gelemediğini belirterek "Ben diyorum ki eğer ben bir insana rica ile Türk Milli Takım formasını vereceksem o zaman beni burada çarmığa gerin. Bu forma bizim, bu forma bu ülkenin, forması bu forma dünyadaki Türklerin forması. Onun için bunu isteyenler giyecek. Giymediği zaman üzülenler giyecek. Ben olduğum sürece bunu isteyerek, ölerek, bayılarak severek isteyenler giyecek. Burası fedakarlık yeri." cevabını verdi.

    ÇEK CUMHURİYETİ MAÇI

    Çek Cumhuriyeti maçıyla ilgili de konuşan Terim, sözlerini şöyle tamamladı: "Muhakkak ki oyuncularımızın olmasını isterdik. Mevcut oyuncularımızın yaklaşımlarının, maçı düşünmelerinin, isteklerin ve coşkularının, ilk maçtaki hesapta olmayan puan kaybı, artı kötü oyunumuzun üzüntüsünü bu maç giderebilmek için büyük bir konsantre içinde olduğunu söyleyebilirim. Çok çok iyi bir takıma karşı oynayacağız. Bir de ne olursa olsun kendi evinde Hollanda'yı yenmiş, çok uzun zamandır da bir arada oynayan bir takım. Bizim bu sıkıntımız maalesef devam ediyor. Bu yüzden ben oyuncularıma güveniyorum. Oyuncularımın işin bilincinde olduğuna kanaat getirmiş durumdayım. İnşallah seyircimizle beraber orada güzel bir netice alırız; ama dikkatli olmamız gereken önemli bir takımla oynayacağımız gerçek." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri