Fatih Koleji'nden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

Ereğli ilçesi Fatih Koleji öğrencileri, Cumhuriyet'in 91. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladı. 7. sınıf öğrencilerinin hazırladığı kutlama etkinliğine veliler, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.Programda Filiz...

Ereğli ilçesi Fatih Koleji öğrencileri, Cumhuriyet'in 91. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladı. 7. sınıf öğrencilerinin hazırladığı kutlama etkinliğine veliler, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Programda Filiz Yılmaz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparken, Tuana Demircan ve Ayşegül Soysal 'Cumhuriyet' konulu şiirlerini okudu. Özellikle Ezonaz Uşengül'ün kendi yazdığı 'Cumhuriyet' konulu şiir büyük ilgi gördü. Umutcan Yalçın ve Sefa Akgün'ün Karagöz ve Hacivat tiplemeleriyle hazırlamış oldukları 'Cumhuriyet Bayramı' konulu ortaoyunu izleyenleri hem geçmişe götürdü hem eğlendirdi. Programda, Melike Yanık 'Atatürk Diyor ki' isimli özdeyişi okudu. Program, 7/C sınıfı öğrencilerinin oratoryo gösterisi ve müzik öğretmeni Ahu Durmuş eşliğinde hazırlanan okul korosu ve solisti Mehlika Özdamar'ın seslendirdiği türkülerle son buldu.

Okul Sosyal Bilgiler Zümre Başkanı Arzu Sönmez, törenle ilgili açıklamasında, "Cumhuriyetimizin 91. yıl dönümünü okul olarak büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Atalarımızın canlarıyla, kanlarıyla aldıkları bu güzel cennet vatanımızı korumaya ve muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Öğrencilerimize, bu milli ruhu verebilmek, onları şuurlandırabilmek amacıyla okulda kutlamalar yaptık. Cumhuriyet konulu sergiler ve yarışmalar düzenledik. Tüm öğrencilerimizin, velilerimizin ve Kdz. Ereğli halkının Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum." dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri