Fatih Karaman:  Milli Görüş Ve Diğerleri…

Siyasi Partilerin Karatay İlçe Başkanları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı. 

Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Fatih Karaman 

Milli Görüş Ve Diğerleri…

 Milli görüş harekatının yıllardır savunduğu ve iktidara geldiğinde uygulamaya koyduğu en temel ilkelerden biriside adil ekonomik düzendir.Geldiğimiz noktada bu ilkenin ne kadar önemli olduğu bir kez daha görülmüştür.İnsanlık alemi  yüzyıllardır insanın emeğini sömüren ,ama  temel ihtiyaçlarını karşılayan sosyalizmden kurtulmak isterken  daha  sömürgeci  ve faizci  kapitalist düzenlerin tuzağına düşmüş  ve bu batıl sistemlerin çarkları arasında ezilmiştir.Bu sömürgeci ve kapitalist düzenler tüm dünya insanın emeklerinin belli başlı bir avuç insanda toplanmasını sağlamış ve  diğer insanları onlara köle yapmıştır.Birisinde  şekil olarak bir kölelik varken diğerinde,insanların kendini hür zannettiği ama uygulamada emeğin sömürüldüğü bir kölelik söz konusudur.

Ülkemizde son 70 yıllık süreçte bu kapitalizmin ağına düşmüş,vatandaşın emeği her geçen gün daha fazla sömürülerek,alım gücü azaltılmış,ülke insanı aç  ve issiz bırakılarak,borçlandırılmıştır.1969 yılında Prof Dr.Necmettin Erbakan hocamız bu sistemin böyle gidemeyeceğini,bu gidişata bir dur demenin vaktinin geldiğini söyleyerek ortaya,ülkemizin kalkınması ve  bu sömürü düzenin sona ermesi,ülke halkının  milli gelirden hak ettiği payı alması için faaliyetlerine başlamıştır.

Milli görüş hareketi iktidar ortağı olduğu zamanlarda milli kalkınma modeli uygulayarak 200’ün üzerinde sanayi tesislerini ülkeye kazandırmıştır.Diğer bir taraftan halkı sömüren faizci kapitalist sistemle ciddi mücadeleler yapmıştır.

Milli görüşün Koalisyon ortağı olduğu dönemlerde  bütçenin 1/5 ‘i bu ağır sanayi yatırımlarına ayrılmıştır ki 2021 bütçesine göre 270 milyar tl gibi bir rakam tekabül etmektedir.2021 yıl bütçesinden Yatırıma ayrılan pay ise 1/10 seviyelerindedir. Ve bu yatırıma ayrılan payların  %70’i  üretime  değil ,hizmet sektörlerine  yönelik yatırımlardır.Aşağıda vereceğimiz  2 örnek  milli görüşün olaylara ve meselelere bakış açısını anlatmak ve ufkunu görmek   bakımından önemlidir.

1975 yılında mili görüş  tarafından kurulan Kalkınma Yatırım Bankası A.Ş., başta sanayi ve turizm olmak üzere enerji, eğitim, sağlık sektörlerindeki işletmelere finansman sağlayan, özel hukuk hükümlerine tâbi, anonim şirket statüsünde bir kalkınma ve yatırım bankasıdır.  Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askerî haberleşme ihtiyaçlarını karşılanması amacıyla 1975 yılında kurulan savunma sanayisi şirketi Aselsan ,Milli görüşün ülkeye kazandırdığı en büyük tesislerden birisidir.

Yine aynı dönemde,ülkenin manevi kalkınması ve inançlı bir gençlik yetişmesi için  önemli adımlar atılmış,10 Yüksek İslam Enstitüsü,350 imam hatip lisesi,   3 000 kuran kursu açılmış,İmam-hatip lisesi mezunlarının üniversite sınavlarına girişlerin önündeki engeller kaldırılmış ve ülkemiz İslam birliğine tam üye yapılmış ve  Kıbrıs barış harekatı yapılarak  adanın yarısı ele geçirilmiştir..

Yine memleketin geri bırakılmışlığını yenerek ileri ülkeler seviyesinin üstüne çıkarılması için ekonomik seferberliğin başlatılmasını zorunlu olarak görmüş ve bunun için MSP'nin hükümet ortağı olduğu dönemde Tarım Üretimi Arttırılmıştır.Bu dönemlerde Buğday üretimi dört yılda, 10 milyon tondan 16.7 milyon tona; Et üretimi, 125 bin tondan 625 bin tona çıkarılmış 30'dan fazla et kombinası inşa edilmiştir.Bütün bunların bir bir sonucu olarak tarım adeta şaha kalkmış 1974'te 1.100.000 ton buğday ithal edilirken 1978'de 1.921.000 ton ihraç edilmiştir. Günümüzdeki yapılan stratejik hatalar sonucunda ise ülkemiz  buğday,mercimek,nohut,kuruyemiş  hatta saman bile ithal eder hale getirilmiştir.

1974-1978 yılları arasında faizsiz bankacılık sistemi başlatılmış Sanayi yatırımları, tarım üretimi ve hayvancılık için faizsiz krediler verilmiştir. Böylece üretim artışı ve ucuzluğu sağlanmıştır. Krediler adil kriterlere göre dağıtılmıştır. Türk lirası dört yıl içinde hiç bir develüasyona tabi tutulmamıştır.Sadece bu dönemde 4 yıl boyunca l $ = Takriben 16.5 TL.de sabit tutulmuştur.. 

 

Yukarıda açıklamalardan da anlaşılacağı gibi ,İşbirlikci yönetimlerin iktidara geldikleri dönemlerde ülkemiz ve halk ezilmiş,sömürülmüş,aç bırakılıp borca esir edilmiş,Milli ve yerli yönetimlerin iktidara geldiği dönemlerde ise  ülkede bir bereket,bir huzur bir saadet dönemi yaşanmıştır

 

Milli görüş  yukarıda  bir kaçını sayabildiğimiz bu hayırlı hareketleri sadece 48 milletvekili ile yapmıştır.Çünkü biz inanırız ki iman tekeden süt çıkartır.Rabbim nasip ederse ilerleyen günlerde  devam edeceğiz.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri