Fast food tehlike kaynağı

Konya Özel Anıt Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Fatma Soğukpınar, Günümüzde fast food türü hazır gıdalar çok fazla tüketiliyor. Bu tür yiyecekler özellikle doğum yapacak anne adayları için tehlikeli sonuçlar doğurabilir dedi.

Son dönemlerde özellikle yaşam tarzı değişiklikleri ile birlikte fast food tüketiminin artması birçok hastalığı da beraberinde getirirken Konya Özel Anıt Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Fatma Soğukpınar ise hamile olan anne adaylarının da hazır gıdaları tercih etmemesi gerektiğini söyledi.

Bir öğünlük fast food türü hazır yiyeceklerin içerdiği tuz miktarının yetişkinler için tavsiye edilen günlük tuz miktarının iki katına kadar çıkabildiğini hatırlatan Soğukpınar, yetişkinlerin günde 6 gramdan fazla tuz almasının sağlık açısından risk teşkil ettiğine dikkat çekti.
ANNE ADAYLARI FOLİKASİT ALMALI
Anne adayı hamilelere öneri ve öğütlerde bulunan Kadın Doğum Uzmanı Soğukpınar, “Fasfood yiyecekler bizler için zararlı. Anne adaylarının folikasit almaları gerekir. Zaten normal bir beslenme yapıyorsanız bunun için hazırlık yapmalarına gerek yok. Çünkü Türk toplumu olarak bizim tükettiğimiz gıdalarda zaten folikasit bulunuyor. Bu yüzden fasfood türü hazır yiyeceklerden uzak durulmalı. Bu tür yiyecekler özellikle doğum yapacak anne adayları için tehlikeli sonuçlar doğurabilir” dedi.
Öte yandan Zihin Sağlığı Vakfı'nın araştırmasına göre, yararlı yağların, vitamin ve minerallerin eksik alınması ile fast food tarzı beslenmenin, “depresyon, alzheimer ve şizofreniye” yol açtığının tespit edildiği, insanların gıda tüketiminde seçici olmalarının sağlıklı olmaları için çok önemli olduğu da belirtildi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri