Fas iş heyeti Ticaret Odası’nı ziyaret etti

Fasın Kalea Ticaret Sanayi ve Hizmet Odası Başkanı Abdülmecid Saddaun beraberindeki bazı Belediye Meclis Üyeleri ve iş adamlarından oluşan heyet Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmezi ziyaret etti.

Ziyarette Konya hakkında bilgi veren Başkan Üzülmez, “Misafirlerimiz Konya’da kendilerini kendi evinde gibi hissedebilirler. Mevlana Şehri Konya’mız Türkiye’nin en büyük illerinden birisidir. Konya, tarım, hayvancılık, turizm ve sanayide önemli bir şehirdir. Türkiye’de hububat üretiminin yapıldığı en önemli merkezlerden biri Konya’dır. Şekerin yüzde 35’i şehrimizde üretilmektedir. Yine Konya’mız Gıda Sanayi, Tarım Makineleri Sanayi, Makine İmalat Sanayi, Ayakkabı sanayi gibi alanlarda ihtisaslaşmıştır. Konya’dan 1.5 milyar dolar ihracat gerçekleşmektedir” dedi.

Kalea Ticaret Sanayi ve Hizmet Odası Başkanı Abdülmecid Saddaun ise, kardeş Konya Ticaret Odası’nda bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Saddaun, “Konya Ticaret Odasıyla gelecekte iş birliği içerisinde çalışmayı bu sayede ticari ilişkilerimizi geliştirmeyi istiyoruz. Dünya ticaretindeki rekabet şartlarının zorlaşması nedeniyle Türkiye’nin ve Konya’nın tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Fas Ticaret ve sanayisinin büyük bölümünü Zeytin Yağı, süt ve süt ürünleri oluşturuyor” diye konuştu.
Ziyarette konuk heyet tarafından Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez’e plaket verildi. Başkan Üzülmez’de ziyaretin anısına heyete çeşitli hediyeler verdi. Konya Ticaret Odası’nda servisleri gezerek çalışma sistemi hakkında bilgi alan heyet, daha sonra Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu.   
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri