Faruk Bal şantaj iddiasında bulundu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, referanduma kısa bir süre kala AK Parti’nin baskı ve şantajla vatandaşları ‘evet’ oyu kullanmaya zorladığını iddia etti.

Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, AK Parti’nin referandum sürecinde içi süslü vaatlerle halkı kandırdığını öne sürdü. Anayasa değişikliğinde ‘kadınlara, çocuklara, şehit ailelerine ve engellilere pozitif ayrımcılık yapılacaktır” düzenlemesini eleştiren Bal, iktidarın bu düzenlemeleri neden 8 yıldır yapmadığını sordu. Türkiye’de 48 bin engellinin istihdam edilmediğini hatırlatan Bal, hükümetin bugüne kadar engellileri istihdam etmekten kaçındığını öne sürdü. İktidarın şehadet makamı gibi kutsal bir makama da el attığını kaydeden Bal, “AKP bu makamı bile ‘evet’ oyu almak için kullanmıştır. 8 yıllık iktidarları boyunca ne yaptılar. Şehit ailelerine sahip çıkmak şimdi mi akıllarına geldi? Habur’daki rezil görüntüleri eleştiren Konyalı şehit babasına tazminat davası açan bir başbakandan ne beklenebilir ki?” diye sordu.

AK Parti’nin vatandaşı şantajla ve baskıyla ‘evet’ oyu kullandırmaya zorladığını öne süren Bal, “Çiftçilere ‘evet’ oyu vermezseniz Köy-des, Bel-Des gibi projelerden destek alamazsınız diyorlar. Gariban vatandaşları yeşil kartlarınızı iptal ederiz diye tehdit ediyorlar. ‘Hayır’ oyu verecek memurları başka yere süreriz diye tehdit ediyorlar. AKP, ‘evet’ oyu için her türlü baskı ve şantajı yapıyor. Böyle bir süreçte referanduma gidiyoruz” dedi.
Hükümetin ulusal basını da baskısı altına aldığını iddia eden Bal, Türkiye’deki yaygın basının şu an bir harp basınını andırdığını kaydetti. Yaygın televizyon kanallarında muhalefet temsilcilerine yer verilmediğini belirten Bal, “Bu ülkenin Hitler döneminden, Mussolin döneminden farkı kalmamıştır. Anayasa değişikliği hukukun üstünlüğü değil üstünlerin hukuku olacaktır. Soy-sop tartışmasıyla başlayan referandum sürecinde sona doğru geliyoruz. Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete. 4 Eylül Cumartesi günü genel başkanımız Devlet Bahçeli Konya’da saat 17.00’de miting düzenleyecektir. Tüm Konyalı hemşehrilerimiz mitinge davetlidir” diye konuştu.
AKKİSE BELEDİYE BAŞKANI AK PARTİ’DEN İSTİFA ETTİ
Bal’ın konuşmasının ardından Akkise Beldesi’nin AK Parti’den istifa eden Belediye Başkanı Ceylan Aslan ve belediye meclis üyeleri Ali Örk, İsmail Özbakır, Adem Acıyan, Osman Kurnaz ve Kemal Karşı MHP’ye katıldı. Habur’daki görüntülerden dolayı AK Parti’den istifa ettiğini belirten Ceylan Aslan, referandumda da oyunun ‘hayır’ olacağını açıkladı.
 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri