Farklı Din Temsilcileri ‘barış Duası’nda Buluştu

ABD’nin Ohio eyaletine bağlı Dayton sehrinde birçok dinin temsilcisi dünyada kan ve gözyaşının dinmesi, afetlerin yaşanmaması için ‘barış duası’ yaptı.

ABD’nin Ohio eyaletine bağlı Dayton sehrinde birçok dinin temsilcisi dünyada kan ve gözyaşının dinmesi, afetlerin yaşanmaması için ‘barış duası’ yaptı. Din adamları, savaşların sona erdirilmesi için din adamlarına dua etme görevinin düştüğünü belirtti.

Dayton Hristiyan Birligi`nin organize ettiği Ohio Türk Amerikan Derneği`nin ev sahipliği yaptığı geleneksel hale gelen kahvaltı programına birçok davetli katıldı. Yapılan duaların dalgalar halinde dünyaya yayılması ve acıların son bulması temennisinde bulunuldu. 'Barış mümkün ama nasıl?' temalı programa dini temsilciler cevap aradı. Yahudi, Hristiyan ve Müslüman dini liderlerin yaptığı barış duasının ardından, Bahai ve Sih dini temsilcileri de kendi inanışlarına göre dua etti.

Katılımcıların ilgisinden memnun olan Dayton Hristiyan Birliği yöneticisi Papaz Crystal Walker, Ohio Türk Amerikan Derneği`nin böyle anlamlı bir programa ev sahipliği yapmasından dolayı çok teşekkür ettiğini ifade etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri