Farkındalık ve kendini bilmek insanı yetiştirir

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde gençlik yürüyüşü ve eğitim semineri düzenledi. Stadyum önünden başlayan gençlik yürüyüşü KTO Konferans Salonu’nda son buldu.

Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının ve yöneticilerinin katıldığı eğitim seminerinde konuşan Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Arı, kişisel gelişim süreci ile ilgili bilgiler verdi. İnsanın her yaşta varlığının bilincinde olması ve kendisi gibi davranması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Ramazan Arı, “İnsan kendisi olmalı, kendisi gibi olmalı. Ne yaptığının, düşündüğünün, yaşadığının farkında olmalı. Çünkü insanı farkındalık geliştirir. Toplum bugün birbirini önemsememe konusunda birbiriyle yarışıyorsa, bu içinde bulunduğumuz toplumun ve kendimizin farkında olmamamızdan kaynaklanmaktadır” dedi.

Zaman zaman insanların birbirilerine selam vermelerinin ve bir merhaba demelerinin dahi anlamını yitirebildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Ramazan Arı, “Öyle anlar geliyor ki, insanlar birbirine merhaba dedikten sonra öldüresiye kavga edebiliyorlar. Bu durum insanın yetiştirilme tarzı ile alakalıdır. Ebeveynler, yetişme çağında çocuklarını sürekli denetim altında tutuyorlar. Bu süreç yetişme çağını aşarak, ileriki yaşlarda da devam ediyor. 40 yaşındaki adam, anne ve babasından çocuk muamelesi görebiliyor. Yani insanlar, hayatın akışında kendi hallerine bırakılmıyor” diye konuştu.
RASİM ATALAY

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri