Farabi’de doğan ilk bebeğe ‘Ali Farabi’ ismi verildi

Geçen hafta hasta kabulüne başlan Özel Konya Farabi Hastanesinde ilk doğum gerçekleşti.

Hastanede ilk doğum büyük bir sevinçle karşılandı.  İbrahim-Meryem Kartal çiftinin bebeklerine, “Ali Farabi” ismini vermesi hastane yönetimi ve çalışanlarının sevincini ikiye katladı. Baba İbrahim Erten (23), “Eşimle 1 yıllık evliyiz. Bebeğimizin sağlıklı bir şekilde doğduğunu, eşimin de sağlığının iyi olduğunu duyunca dünyalar benim oldu. Bütün gece heyecandan gözümü kırpmadım. Bu mutluluğu hep tanıdıklarımdan duyar, onlara imrenerek bakardım. Bebeğimin “baba” diyeceği günün gelmesini şimdiden iple çekiyorum” diye konuştu.
İSMİ NASIL DOĞDU?
“Anneliği kelimelerle tarif etmek çok zor” diyen Meryem Kartal (20), “Bebeğimizin adını doğmadan önce kayınpederimin ismi olan Ali olarak kararlaştırmıştık. Ancak hastaneye geldikten sonra Farabi’nin hem büyük  Türk-İslam düşünürünün adı, hem de değişik ve kulağa hoş gelen bir isim olması nedeniyle ikinci bir isim koymaya ailece karar verdik. İnşallah çocuğumuz da ismini verdiğimiz Farabi gibi büyük bir insan olur, ben de değerli bir insan yetiştirmenin mutluluğunu yaşarım” dedi. Ali Farabi bebeğin doğumunu gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aynur Bacak ise,  bebeğin 3 kilo 500 gram olarak hayata gözlerini açtığını belirterek, “Doğum, normal olarak yapıldı. Doğum esnasında ve sonrasında bebeğin kalp atışları, olması gerektiği gibi seyretti. Doğumda bana çocuk doktorumuz ve 2 ebe yardımcı oldu. Hem annenin, hem Farabi bebeğin sağlığı gayet iyi durumda. Anne ve bebeğimiz bundan sonra evlerinde istirahat edecek” diye konuştu.
Ali Farabi bebeğe altın takarak kutlayan Yönetim Kurulu Başkanı Namık Kemal Acar, “Müjdeli haberi duyduğumda ilk bebeğimiz olduğu için çok duygulandım. Ailesinin Farabi ismini vermesi sevincimi ikiye katladı. Farabi, ilim ve bilim alanında adını dünyaya kabul ettiren bir düşünür olmasının yanı sıra, üflediği neyiyle insanı hem ağlatan, hem güldüren, hem de huzur veren bir dehadır. Ali Farabi bebek bizim ilk göz ağrımız oldu. Yıllar sonra bile onu hiç unutmayacak, hep yanında olacağız” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri