Farabi ‘sağlık turizmi’ne hazırlanıyor

İnsan odaklı yaklaşımıyla adını kısa sürede duyuran Farabi Hastanesi, hasta kabulüne başladığı 30 Temmuz 2009’dan bu yana 190 bini aşkın hastaya hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyor.

Başhekim Prof. Dr. Cevat Özpınar, “Hastanemizin kurulma fikrinden bu güne kadar hep ‘insana hizmet’ bilinciyle hareket ettik. Bu anlamda insanımızın en temel hakkı olan yaşam hakkını layıkıyla koruyabilmek için yapılması gereken ne varsa yerine getirebilmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürdük ve sürdürmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

Özpınar, “Hasta memnuniyetinin oldukça yüksek olduğunu hastane içerisinde ve dışarısında yaptığımız çalışmalarla görebilmekteyiz. Bu memnuniyeti korumak ve daha üst seviyeye taşımak için dünyadaki teknolojik ve bilimsel gelişmeleri yakından takip ederek çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Başhekim Prof. Dr. Cevat Özpınar sözlerini şöyle sürdürdü: “Yurt dışındaki hasta aylarca bekleyip, bizim de yapabileceğimiz bir ameliyatı 10 katına varan yüksek maliyetle tedavi olmasını bir anlamda önleyeceğiz. Hazırlanacak paket turlarla hasta Konya’ya gelecek. Başta Mevlana Müzesi olmak üzere şehrimizin tarihi ve turistik yerleri gezdirilecek. Rixos Oteli’nde konaklayacak ve hastanemizde tedavisini olup, ülkesine dönecek. Bu şekilde yurt dışındaki hasta ne aylarca randevu sırası bekleyecek, ne de binlerce dolar fazladan ödeyecek.”
BAŞARILI BİR KADRO VAR
Genel Cerrahi’de Prof. Dr. Metin Belviranlı, Ortopedi ve Travmatoloji’de Prof. Dr. Mehmet Arazi, Göğüs Hastalıkları’nda Prof. Dr. Faruk Özer ve Kalp Damar Cerrahi’de Doç. Dr. Ufuk Özergin başta olmak üzere ülkemizin önde gelen çok seçkin bir hekim kadrosunu bünyelerinde bulundurduklarını belirten Prof. Dr. Özpınar, “19 farklı uzmanlık alanında 33 polikliniğimizde 36 hekimimizle hastalarımızın sağlık problemlerini gidermek için çalışıyoruz. Hekimlerimizle 15 günde bir daha iyi hizmet verebilmek adına kapsamlı toplantılar düzenliyoruz. Bu toplantılarda hastalarımızın istek ve önerilerini konuşup, daha kaliteli hizmet sunabilmek adına daha iyi neler yapılabileceğimiz adına fikirlerimizi masaya yatırıyoruz” dedi.
 “En zor kabul edilen ameliyatları dahi yüksek bir başarı oranıyla gerçekleştirmekteyiz” diyen Özel Konya Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Cevat Özpınar, “Açık kalpten katarakta, prostattan lazer tedaviye, protezden kese ameliyatına kadar 10 ay içinde 8 bine yakın ameliyat gerçekleştirdik. Geçmişte Konyalılar, ameliyat olmak için şehir dışına gitmek zorunda kalıyordu. Ama şimdi şehir dışından hatta yurt dışından birçok hasta, sağlık hizmeti almak için merkezimize geliyor” diye konuştu. 
Özpınar, SGK kapsamında bulunan emekli sandığı, Bağ-Kur, SSK, resmi kurumlarının yanı sıra birçok özel sigortayla anlaşmalarını yaptıklarını ve kapılarının herkese açık olduğunu belirtti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri