Fakir öğrenciye giysi kuponu

Fakir ve dar gelirli ailelere Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün'den müjde var! Ergün, öğrenci ve ailelerine ‘giysi kuponu’ dağıtılabileceğini açıkladı...

Fakir ve dar gelirli ailelere Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün'den müjde var! Ergün, öğrenci ve ailelerine ‘giysi kuponu’ dağıtılabileceğini açıkladı...

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda kıyafet serbestliği getiren yönetmeliğinin ardından kamuoyunda tartışmalar ve tansiyon giderek yükselirken Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün öğrenci ve ailelerine ‘giysi kuponu’ dağıtılabileceğini açıkladı.

Bakan Ergün serbestlikle birlikte sınıfsal ayrımın daha çok keskinleşeceği ve bazı ailelerin çocuklarına giyecek almakta zorlanacağı yönündeki sorular üzerine, “Bu komplikasyonlar doğacaksa mesela, o zaman sosyal politikaları mutlaka devreye sokmak lazım” diyerek 'giysi kuponu'nu gündeme getirdi.

ANLAŞMALI MAĞAZALAR OLACAK

Kıyafet için kupon sistemi oluşturulabileceğini anlatan Ergün, “İlkokuldaki çocukların ailelerine, lisedeki çocukların ise kendilerine bu kuponlar verilir. Gitsinler, seçsinler. Anlaşmalı mağazalar olabilir mesela. Kendileri de seçebilirler. ‘Al sen bunu sen şunu giy, gibi bir yöntem değil yani” diye konuştu.

3-5 YILLIK ÖNLÜK KENARDA YOK

Gelecek yıldan itibaren serbest kıyafete geçilecek olması ile bu alanda çalışanların zor durumda kaldıkları yönündeki açıklamalarla ilgili ise Bakan Ergün şunları söyledi: “Diyorlar ki: ‘Bizim elimizde stoklar var, bunları ne yapacağız?’ Kimse 3-5 yıllık birden önlük dikip de koymaz yani kenara, öyle bir şey yok. Zaten dönemin başındayız, daha birinci dönemdeyiz satacağını sattın. Elde kalan miktar varsa bile bu da çok azdır, ama geçen gün dinledim, ‘ihraç edebiliriz’ diyor birçoğu. ‘Çünkü bu uygulamaları devam ettiren, benzer uygulamaları devam ettiren ülkeler var, biz onları ihraç ederiz ürünlerimizi, fazla bir problem olmaz’ diyor. Bu bakımdan ben burada doğrusu herhangi bir sorun olacağını tahmin edmiyorum.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri