"Fakir Fukara Yardımlarınızla Ayakta, Allah Sizi Başımızdan Eksik Etmesin"

Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şubesi her bayramda olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü. Dernek görevlileri, Balıkesir merkezde 250 aileye kurban eti dağıttı. Daha önce ismi belirlenen ve aralarında...

Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şubesi her bayramda olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü. Dernek görevlileri, Balıkesir merkezde 250 aileye kurban eti dağıttı. Daha önce ismi belirlenen ve aralarında Irak, Somali, Suriye ve Afganistanlı mültecilerin de ihtiyaç sahiplerine dernek binasında kutular içinde hazırlanan 5 kiloluk kurban eti verildi. Derneğin faaliyetlerinin durdurulmasına tepki gösteren vatandaşlar, "Fakir fukara bu yardımlarla ayakta duruyor, Allah sizi başımızdan eksik etmesin." dedi.

Dünyanın dört bir yanında milyonlarca mazlum ve ihtiyaç sahibine el uzatan Kimse Yok Mu Derneği bu bayramda yine yalnız bırakmadı. Derneğin Balıkesir Şubesi, 250 ihtiyaç sahibine kurban eti verdi. Dernek çalışanları ve gönüllüler, dernek binasına gelen ihtiyaç sahipleriyle önce bayramlaştı ardından kurban etlerini teslim etti. Kimse Yok Mu Derneği ve hayırseverlere teşekkür eden ihtiyaç sahipleri, yardım toplama faaliyetlerinin durdurulmasına ise tepki gösterdi.

Kendilerine sahip çıkan Kimse Yok Mu Derneği'ne teşekkür eden Fecriye Özcan (43), "Bütün dernek çalışanlarının bayramını kutluyoruz. Bizlere sahip çıkan ve yalnız bırakmayan derneğe teşekkür ediyoruz. Bizler çok zor durumdayız. Derneğin yardımları durdurulmasın. Bu derneğe sahip çıkılsın ve destek verilsin. Çünkü onlar bizim için çalışıyor. Bu tür faaliyetlerin daha da çoğalmasını bekliyoruz." dedi.

Kızıyla yalnız yaşadığını ve 10 yıldır dernekten yardım aldığını ifade eden Ayşegül Tunçel (42), "Allah bu derneği başımızdan eksik etmesin. Bütün ihtiyaçlarımı karşılıyor. Bu tür derneklerimizin sayısının artmasını istiyorum. Bu dernekten faydalanmak isteyen çok insanlar var." ifadelerini kullandı.

Eşinden ayrı yaşayan Cemaliye Aday (57), "Bu dernek olmazsa çok daha mağdur kalırız. Şükürler olsun bize yardımcı oluyorlar, elimizden tutuyorlar. Onlara minnettarız. Evde 8 kişi yaşıyoruz. 16 yıldır çöp toplayıp geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Dernek bize yardımcı oluyor. Derneğin yardım faaliyetlerinin durdurulmasına çok üzüldük." diye konuştu.

Derneğin yardım elini uzattığı 76 yaşındaki Sennur Deniz ise fakir fukaranın derneğin yardımlarıyla idare ettiğini belirterek başka türlü geçinmelerinin çok zor olduğunu aktardı.

Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şube Sorumlusu Yaşar Yeşil ise her sene olduğu gibi bu yıl da kendilerine verilen emanetleri sahiplerine ulaştırdıklarını kaydederek "Hedefimiz kesilen kurbanların etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak. Bu yıl 250 aileye 5'e kiloluk paketler halinde onlara hediyelerini ulaştırmaya çalışıyoruz. Kurban kesemeyen insanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Önümüze çıkan engellemelere üzülüyoruz. Arife günü derneğimize ciddi oranda halkımız destek oldu. Derneğimize sahip çıktı. Yanımızda olduklarını söylediler. Bize destek veren ve sahip çıkan Türk milletine ve hayırseverimize teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri