Fair-Play her alanda olmalı

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, 'Ne oluyor, tribünleri, salonları, engelli sporcuların bulunduğu ortamları kullanarak, spora şiddet dürtüsünü sokmaya çalışanlara...

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, ''Ne oluyor, tribünleri, salonları, engelli sporcuların bulunduğu ortamları kullanarak, spora şiddet dürtüsünü sokmaya çalışanlara... Bu insanlara hadlerini bildirmek ve Türkiye'de fair-play anlayışını, sadece sporda değil her alanda yerleştirmek istiyoruz'' dedi.

Baykan, (A) Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, eski Devlet Bakanı Işın Çelebi, Beşiktaşlı eski futbolcu Ali Gültiken ve Dünya Fair Play Komisyonu üyesi Erdoğan Arıpınar, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mevlana Araştırmaları Enstitüsü tarafından Mevlana'nın 739. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Etkinleri kapsamında düzenlenen ''Gönlümüzdeki Mevlana Söyleşisi''ne katıldı.

Mehmet Baykan, konferansta yaptığı konuşmada Mevlana'nın hoşgörü anlayışı doğrultusunda fair-play temalı bir söyleyişe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Baykan, gelecek yıllarda benzer konular üzerinde geniş katılımlı sempozyumların Konya'da yapılması arzusunda olduğunu ifade etti. Genel Müdür Baykan, Mevlana'nın hoşgörü felsefesinin bugün hayatın her anına yerleştirilmeye çalışlan fair-play düşüncesiyle paralel olduğunu söyledi. Mevlana'nın hayatından örneklerle konuşmasını süsleyen Baykan, hoşgörü ve tevazunun hakim olduğu bir dünyada her alanda fair-play ruhunu yaşamak istediklerini kaydetti.

KONYA'DAN KARDEŞLİK MESAJLARI VERİYORUZ

Genel Müdür Baykan, Galatasaray ile Beşiktaş tekerlekli basketbol takımları arasında oynanan karşılaşmada çıkan olayların hiç de arzu etmedikleri şeyler olduğunu ifade ederek, "Her yıl bu dönemde Konya'dan kardeşlik ve barış mesajları veriyoruz. Ne oluyor, tribünleri, salonları, engelli sporcuların bulunduğu ortamları kullanarak, spora şiddet dürtüsünü sokmaya çalışanlara... Bu insanlara hadlerini bildirmek ve Türkiye'de fair-play anlayışını, sadece sporda değil her alanda yerleştirmek istiyoruz. Psikolojik sorunları olan insanlar spor müsabakasında birine yumruk attığı zaman, bunu tarafgirlik adına yapıyor. Bunun önüne geçmemiz lazım. Sporda şiddeti doğrudan etkileyen etmenleri incelediğimizde rakip takım birinci, hakem ikinci, medyanın rolü ise üçüncü sırada yer alıyor" dedi.

MANŞETLERDE SAVAŞ VE KAVGA KELİMELERİ VAR

Baykan, son 1 yılda yazılı basın incelendiğinde 137 kez manşetlerde ''savaş, kavga ve intikam'' kelimelerinin geçtiğini söyledi. Genel Müdür Baykan, 3 günlük süreçte tekerlekli sandalye maçında çıkan olayların medya tarafından 170 kez haber yapıldığını belirtirken, aynı gün Akhisar Belediyespor ile Medical Park Antalyaspor taraftarları arasında yaşanan dostluk örneğinin ise sadece 52 kez ve ufak boyutlarda haber yapıldığını hatırlatarak, medyanın da olaylara bakış açısını eleştirdi. Şiddet olaylarında medyanın da rolünün olduğunu vurgulayan Baykan, ''Galatasaray-Beşiktaş engelli basketbol takımlarının maçında midemizi bulandıran olaylar yaşandı. Gençlik ve Spor Bakanımız ile o salonda incelemelerde bulunduk. Bu olaylar olmasaydı o maç ne kadar gündeme gelecekti. Akhisar Belediyespor-Antalyaspor maçında şiddetli yağmur altında ıslanan Antalya taraftarını, Akhisarlılar kendi tribünlerine davet etti. Birlikte tezahürat yaptılar, takımlarını desteklediler ama bu ne kadar yer buldu'' diye konuştu.

Fair-Play sergisi ilgiyle izlendi

Etkinlikler kapsamında ulusal ve uluslararası alanda Fair-play ödülü alan Konyalı 14 kişi ve kuruluşun hikayesini anlatan 'Fair-Play Sergisi'nin de açılışı yapıldı. Genel Müdür Baykan, kendisinin de yer aldığı sergiyi diğer konuklarla beraber gezerken, ödül alan kişi ve kuruluşlarla ilgili bilgiler verdi. Konferansın ardından konuşmacılara Selçuk Üniversitesi tarafından üniversitenin prinçten yapılmış bir sembolü ve TÜFAD tarafından da semazen hediye edildi. Selçuk Üniversitesi öğrencileri, başta Mehmet Baykan ve Abdullah Avcı olmak üzere katılımcılara büyük ilgi gösterdi ve fotoğraf çekildi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri