Faili Meçhul Saldırı Ve Cinayetler 'Neonazi' Kıstasıyla İnceleniyor

Almanya'da geçtiğimiz yıllarda faili belirlenemeyen saldırı ve cinayet vakaları bu defa saldırganların 'Neonaziler' olabileceği kıstasıyla yeniden gözden geçiriliyor.

Almanya'da geçtiğimiz yıllarda faili belirlenemeyen saldırı ve cinayet vakaları bu defa saldırganların 'Neonaziler' olabileceği kıstasıyla yeniden gözden geçiriliyor. Uzmanlar, ülkede aşırı sağcılar tarafından işlenen saldırıların şimdiye kadar bilinenden daha fazla olabileceği uyarısında bulunurken, Federal Kriminal Daire söz konusu 628 vakayı ırkçı, yabancı düşmanlığı ve aşırı sağcı motiflerini baz alarak yeniden mercek altına aldı. Aydınlatılmamış saldırıların üçte birinin (209) Baden-Württemberg eyaletinden geldiği kaydedilirken, Bavyera eyaletinde işlenen suçların da gözden geçirildiği açıklandı.

Berlin Amadeu Antonio Vakfı Başkanı Anetta Kahane, saldırıların hala tek taraflı ve aşırı sağcılığın sadece Doğu Almanya ile bağlantılı görülmesinin bir sorun olduğunu söyledi. Aşırı sağcıların batı eyaletlerinde kimse farkına varmadan aşırı ağcı ağlar ve yapılar kurduğunu belirten Kahane, özellikle ülkenin güneyinde ırkçı saldırıların polis tarafından doğru tahmin edilemediğini ileri sürdü. Almanya Yahudiler Merkezi eski Başkanı Charlotte Knobloch ise siyasilerden aşırı sağcılığa karşı daha kararlı hareket etmelerini talep etti. Aşırı sağcılığa karşı hala yeterli ciddiyetin gösterilmediğini savunan Knobloch, Almanya'da nefret içerikli suçların günlük hayatın bir parçası olmasının kabul edilemeyeceğini sözlerine ekledi.

Öte yandan Neonazi cinayetleri davasında müdahil avukatlarından Yavuz Narin, Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün cinayetlerinin toplumda yeterince dikkat çekmediğini ifade etti. NSU kurbanlarının yakınlarının, cinayetler sonrası yaşadıkları kötü olayların hala tamir edilmediğini açıklayan Narin, kurban yakınlarının cinayet serisinin tüm detayları ile ortaya çıkarılmasını istediğini hatırlattı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri