Faili Meçhul Cinayetler Davasının 3. Duruşması Görüldü

1990’lı yıllar işlenen 19 faili meçhul cinayet ile ilgili davanın üçüncü duruşması sona erdi. Mahkeme başkanı ve müdahil avukatların tartıştığı duruşmada mahkeme, müşteki avukatlarının hangi sanığa, hangi soru sormak istiyorsa...

1990’lı yıllar işlenen 19 faili meçhul cinayet ile ilgili davanın üçüncü duruşması sona erdi. Mahkeme başkanı ve müdahil avukatların tartıştığı duruşmada mahkeme, müşteki avukatlarının hangi sanığa, hangi soru sormak istiyorsa yazılı bir şekilde vermelerini istedi.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanık İbrahim Şahin, müdahil avukatları, sanık avukatları ve çok sayıda izleyici katıldı. İddianamenin okunmasını istemeyen mahkeme başkanı işlendiği iddia edilen faili meçhul cinayetleri tarihleri ile birlikte İbrahim Şahin’e okudu.

Suçlamaları kabul etmeyen Şahin, "Şimdi faili meçhul cinayetlerden akla ziyan bir ortada bir iddia var. Ayhan Çarkın’ın ifadesi var. Bu adamın saçma ifadeleri var. Türkiye’de ne olursa olsun ‘İbrahim Şahin gel ifade ver’ dediler. Zerre kadar faili meçhul cinayetlerle alakamız yok. Benim bu cinayetlerle bir alakam yok reddediyorum.” ifadelerini kullandı.

Müşteki avukatlarının beyanları sırasında mahkeme başkanı ve müdahil avukatlar arasında tartışma yaşandı. Müşteki avukatları taleplerini mahkemeye sunarken, mahkeme başkanını beyanlarını kestiğini belirttiler. Müdahil avukatının taleplerini sıralarken mahkeme başkanın araya girmesi üzerine bir avukat '5 dakika bi susun' tepkisini gösterdi. Mahkeme başkanı bu sözler üzerine duruşmaya ara verdiğini söyledi.

"MEHMET AĞAR’IN YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAĞI KALDIRILDI"

Bir üst mahkeme olan Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin sanıklar Mehmet Ağar’ın siyasi kimliği ve Nurettin Güven’in de iş adamı olması nedeni ile yurt dışı çıkış yasağının kaldırıldığını belirten müdahil avukatlar, iddianamenin okunmasını ve sanıklar hakkında verilen vareste tutulma taleplerinin kaldırılmasını istediler. İddianamenin okunmasının yargılanmanın geldiği safahat nedeni ile reddine karar veren mahkeme, sanık İbrahim Şahin’in duruşmalardan vareste tutulmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca ilginç bir karara imza atarak müşteki avukatlarının hangi sanığa, hangi soru sormak istiyorsa yazılı bir şekilde vermelerini istedi. 1990'lı yıllarda işlenen 19 faili meçhul cinayetle ilgili Mehmet Ağar, özel harekat polisleri ve 18 kişi hakkında 765 sayılı TCK'nın "cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün faaliyeti kapsamında adam öldürmek" suçlamasıyla hazırladığı iddianame Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilmişti. Özel Yetkili Mahkemeleri’n kaldırılmasında sonra dava Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne devredilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame, Namık Erdoğan, Metin Vural, Recep Kuzucu, Behçet Cantürk, Savaş Buldan, Haci Karay, Adnan Yıldırım, İsmail Karaalioğlu, Yusuf Ekinci, Ömer Lutfi Topal, Hikmet Babataş, Medet Serhat, Feyzi Aslan, Lazem Esmaeılı, Asker Smıtko, Tarık Ümit, Salih Aslan, Faik Candan ve Abdülmecit Baskın cinayetlerini kapsıyor. İddianamede "şüpheliler" ise şunlar: Mehmet Kemal Ağar, İbrahim Şahin, Mehmet Korkut Eken, Ayhan Çarkın, Ayhan Akça, Ziya Bandırmalıoğlu, Ercan Ersoy, Ahmet Demirel, Ayhan Özkan, Seyfettin Lap, Enver Ulu, Uğur Şahin, Alper Tekdemir, Yusuf Yüksel, Abbas Semih Sueri, Lokman Külünk, Mahmut Yıldırım, Nurettin Güven ve Muhsin Korman.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri