Fahri Tatan, kendini savundu!

Konyaspor'da kötü gidişin faturası, sezon başında yaklaşık 2.5-3 milyon TL maliyetle ve büyük umutlarla transfer edilen Fahri Tatan'a çıkarıldı.
Sezon başında yapılan seçimde başkan olan Mehmet Ali Kuntoğlu ve ekibi, transfere büyük önem verdi. Yönetim, iddialı bir kadro hedefiyle çıktığı yolda, Fatih Egedik, Zafer Demir, İsmail Güldüren, Cihan Haspolatlı, Mehmet Çoğum, Erdal Kılıçarslan, Şener Aşkaroğlu, Celalettin Koçak, Caner Altın, İlker Avcıbay, Jefferson, Ferdi Başoda, Serhat Akyüz, Fahri Tatan, Erhan Albayrak'ı transfer etti.
Bu transferler içinde en önemlisi hiç kuşkusuz Beşiktaş'tan alınan Fahri Tatan oldu. Uzun süren görüşmelerin ardından Fahri Tatan, Konya'ya gelmeye ikna edildi ve kulübe maliyeti yaklaşık 2.5 milyon TL oldu.Bazı yöneticilere göre sezon başında transfere 10 milyon TL harcandı ve bunun yüzde 25'i Fahri Tatan'a ödendi. Hatta bu yüksek ücretin, takımdaki dengeleri alt üst ettiği belirtildi.Büyük umutlarla transfer edilen, Konyaspor'u takım arkadaşlarıyla birlikte en iyi yerlere taşıması beklenen Tatan'ın, bekleneni veremediği açıklandı. İlk yarıda çıktığı maçlarda formsuzluğu ile eleştirilerin hedefi olan Tatan, ikinci yarıda daha iyi olacağı yolunda sözler verirken sürpriz bir gelişme ile süresiz kadro dışı bırakıldı. Süper Lig tarihindeki en kötü sezonunu yaşayan, 17 hafta sonunda en kötü puanını toplayan Konyaspor'daki olumsuz gidiş, böylece Fahri Tatan'a fatura edilmiş oldu.
FAHRİ: TAKIM OLARAK İYİ DEĞİLİZ
Turkcell Süper Lig'de 17 maçta toplam 1286 dakika forma giyen Fahri Tatan, yaptığı açıklamada, ufak bir sorun yaşandığını, ancak ortada henüz net bir şeyin olmadığını söyledi. Kadro dışı bırakılmasının yöneticilerden değil teknik direktörden kaynaklandığını ileri süren Tatan, ''Benim kimseyle problemim yok. Henüz Konya'dan gitme kararı almış değilim. Şu an için bir şey belli değil. Bir süre beklemek gerekecek. Önümüzdeki günlerde her şey daha net ortaya çıkar'' dedi.
''İlk yarıda bekleneni veremediğin söyleniyor. Bu konuda ne diyeceksin?'' sorusu üzerine Tatan, şunları kaydetti:
''Evet bekleneni veremedim, çünkü takım olarak iyi değiliz. Takım olarak iyi oynayamazsanız tek başına etkili olmanız çok zor. Rakip kaleye sadece 3 kere gittiğimiz maçlar oldu. Takım olarak bekleneni veremedik. Bu durumda gerçek performansı ortaya koymak zor. Bütün maçlarda oynadım, 6 gol attırdım ve sonuçta bazı kişilerin vereceği karar var. Ne olacağını beklerseniz görürsünüz.''
Kulüp Başkan Yardımcısı Bünyamin Sarıtaş, Fahri'den bekledikleri verimi alamadıklarını belirterek, ''Büyük umutlarla aldığımız oyuncu, bizi hayal kırıklığına uğrattı. Fahri'den verim alamayacağımızı Ankaraspor maçında bariz olarak gördük. Fahri, kendisine kulüp bulacak. Ödediğimiz bonservis ücretini getirene Fahri'yi veririz'' diye konuştu. Teknik Direktör Giray Bulak ise Fahri Tatan'ın bekleneni veremediğini, formsuz olduğunu söyledi. Bulak, Fahri'nin sahada istekli olduğunu ifade ederek, ''İsteksiz değildi ama olmadı. Yanındaki arkadaşı ile ya da Konya'ya uyum sağlayamamış olabilir'' dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri