Fahri müfettişler şehri: Konya

Konya'da bin 600 fahri trafik müfettişinin görev yaptığını dile getiren Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, aldıkları önlemlerle şehirde trafik cezalarında geçen yıla oranla yüzde 40 oranında bir azalmanın olduğuna dikkat çekti

Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Konya Polisevi’nde düzenlediği basın toplantısıyla gazetecilerle bir araya geldi. Dinç, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Konya'nın huzur şehri olduğunu ifade eden Dinç, emniyet teşkilatı olarak şehrin huzurunu sağlamak adına gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi. Dinç, ayrıca Ramazan ayına özel çalışma yaptıklarını da aktardı.

KONY A EMNİYETİ TAŞINIYOR

Konya'ya yeni emniyet binası kazandırılacağını söyleyen Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, “Bildiğiniz üzere Konya Emniyeti olarak birçok binada hizmet veriyoruz. Allah nasip ederse bu ayın 30'unda ihaleye çıkıyoruz. Şehir Hastanesi'nin yanında yeni emniyet binamız yapılacak. Bakanlığımızın da desteğini aldık. Türkiye'de çevreci bir bina olarak yeni emniyet binamız ilkler arasında yer alacak” dedi.

KONYA'DA BİN 600 FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ GÖREV YAPIYOR

Göreve başladıktan sonra gözlemlediği eksikliklerin başında trafik sorununun geldiğini hatırlatan Engin Dinç, Konya'da trafik kültürünün oturtulması adına herkese sorumluluk düştüğünü söyledi.

Göreve geldikleri günden bu yana şehir içi ve bölge trafiğindeki sorunların Konya gündeminden çıkarılması için çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Dinç, “Yapılan incelemeler neticesinde Konya’da trafik yoğunluğunu ile ilgili yerel belediyeler ile birlikte koordineli çalışmalar yürütüyoruz. Konya’da trafik cezalarında geçen yıla oranla yüzde 40 bir azalışın olduğunu söylemek mümkün. Konya’da bin 600 fahri trafik müfettişi de bulunuyor. Trafik konusunda şehir olarak iyiye gidiyoruz” şeklinde konuştu.

FETÖ İLE MÜCADELE SANKİ EMNİYETE BIRAKILDI

FETÖ ile mücadele konusunda sorulan soruyu da yanıtlayan Dinç, şunları kaydetti: “FETÖ ile mücadelemiz devam ediyor. FETÖ denilen örgüt zamanında başbakanın odasına kadar girmiş, alçak bir terör örgütüdür. Bizim bu hainlerle mücadelemiz devam ediyor. Daha yeni yapılan operasyonda 9 kişiyi aldık. Bunlar birçok insanın hakkına girdi, sınav sonuçlarını çaldı. Bunlar, devletin başbakanlarından, bürokratlarına kadar tüm siyasileri dinlediler. Bunların Gezi Olaylarında, 17-25 olaylarında, Kobani Olaylarında birebir parmakları var. Bundan yaklaşık 2 ay önce bir operasyon yaptık. Bunların hiçbiri bir pişmanlık yaşamıyor, suçlamaların hiçbirini kabul etmiyor. Bunlarla ekonomik, sosyal ve başka alanlarda da mücadele gerekiyordu. Gelinen süreçte mücadele sadece emniyete bırakıldı sanki ama bizler bunları da temizliyoruz Allah'ın izniyle.”

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEYE ÖZEL ÖNEM VERİYORUZ

Hükümetin ve İçişleri Bakanlığının uyuşturucu ile mücadeleye büyük önem verdiğini anlatan Dinç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Uyuşturucu bizim gözümüzde terör kadar önemli. Bu noktada biz de elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Uyuşturucu madde ticareti, terör ve organize suç örgütleri ile illegal yapıların en önemli finans kaynaklarından birini oluşturmaktadır. Uyuşturucu ile mücadeleye özel önem verip, gerekli tedbirleri hassasiyetle almaktayız.” Dinç, son olarak kentteki trafik suçlarında azalma yaşanırken, bireysel suçlarda ise bir artış yaşandığına dikkat çekti. Dinç, “Suriyelilerin suça karışma oranı bazı kesimlerce ifade edildiği kadar yüksek değil” dedi.

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (12)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri