Fahri Av Müfettişleri Kimliklerini Alarak Görevlerine Başladı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan kursta başarılı olan 20 kişiye Fahri Av Müfettişliği belgeleri verildi. İki gün süren eğitimlerde avcılık mevzuatı, yaban hayatı...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan kursta başarılı olan 20 kişiye Fahri Av Müfettişliği belgeleri verildi.

İki gün süren eğitimlerde avcılık mevzuatı, yaban hayatı ve iletişim konularında bilgi verilen kursiyerler, daha sonra sınava tabi tutuldu. Sınav soncunda 20 gönüllü fahri av müfettişi olmaya hak kazandı. Fahri av müfettişlerine belgelerinin verildiği törende konuşan Bursa Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, müfettişlerin gönüllülük prensibine göre hareket ettiklerini söyledi. Müfettişlerin, kontrol çalışmalarının daha etkili yürütülmesinde önemli katkılarının olacağını kaydetti.

2. Bölge Müdürü Yahya Güngör ise şunları ifade etti: “2014 yılı Orman ve Su İşleri Bakanlığımızca “Kaçak Avcılıkla Mücadele Yılı” olarak ilan edilmiş olup, Bursa ilimizde görev alan 20 fahri av müfettişinin çalışmaları ile mevcut ekiplerimize önemli katkılar sağlayacaktır. 2014-2015 av dönemi 16 Ağustos 2014 tarihinde yaban domuzu ve çakal avı ile başladı, 23 Ağustos 2014 tarihi itibarı ile de bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekin kargası, leşkargası, saksağan avı ile devam edecektir. Verdiğimiz eğitimler sonunda açılan sınavlarda başarılı olan fahri av müfettişleri gönüllülük esasına dayalı olarak, gördükleri olumsuzluklar karşısında tutanak tutma, belge sorma yetkilerine sahiptirler. Gerektiğinde kolluk kuvvetleri ile ortak hareket edebilirler ve bize bilgi verebilir, bizim ekiplerimizle birlikte göreve çıkabilirler. Bu nedenle merkez ve tüm ilçelerimizde bundan sonra daha etkin bir mücadele yapılacağı inancındayız.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri