Fahrettin Yokuş: "Konya hak ettiği hizmeti almıyor!"

Şehrin yönetiminde keyfiyet ve rehavetin olduğunu söyleyen İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Ne yazık ki Konya'da 'Konyalı bize kızsa da oy verir, desteğini esirgemez' zihniyeti devam ediyor. Konya, bunu hak etmiyor” dedi 

Kanal 42 Televizyonunda yayımlanan Ali Ayata ile Ramazan Gecelerinin konuğu İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş oldu. Yokuş, Merhaba Gazetesi İstihbarat Şefi Emre Özgül, Sözcü Gazetesi Konya İl Temsilcisi Müslüm Evci ve Yenigün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Rasim Atalay'ın sorularını yanıtladı. Yokuş, canlı yayın programında ülke ve Konya gündemine dair önemli değerlendirmelerde bulunarak, “Konya sahipsiz bırakılıyor. Bu şehrin planlanan yatırımlarının birçoğu zamanında bitirilemiyor” dedi. 

TÜRKİYE'Yİ ÇOK ZORLU GÜNLER BEKLİYOR

Pandemi sürecinin özellikle en fazla esnafı ve asgari ücret ile çalışan kesimi olumsuz etkilediğini söyleyen Yokuş, pandemi sonrası Türkiye'yi çok zorlu günlerin beklediğinin altını çizdi. Bugün ekonomik kaygılardan dolayı AVM'lerin, berberlerin açıldığını kaydeden Yokuş, ekonomik kaygıların insan sağlığının önüne geçtiğini belirtti. Enflasyonun dikiş tutmadığını aktaran Yokuş, konuşmasını “Merkez Bankası'nın kaynakları kurutuldu. İthalat ile ihracat arasındaki uçurum arttı. Çiftçi memnun değil, asgari ücret ile çalışan memnun değil. Bugün ekonominin ve gidişatının daha fazla konuşulması gerekir” diye konuştu.  

MUSTAFA ÖZKAFA BORÇSUZ BİR BELEDİYE BIRAKMIŞTI

“Cumhurbaşkanı 'Belediyeler batakta' demedi mi? Böyle devlet yönetilmez. Belediyeler bugün batakta ise siz niye seyrettiniz?” diyen Yokuş,  Konya'yı 17 yıldır AK Partili belediyelerin yönettiğine vurgu yaptı. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Sayıştay raporlarına göre Türkiye’nin en borçlu illeri arasında başları çektiğini hatırlatan Yokuş, “Nereye harcandı bu paralar? Belediye kaynakları neden iyi kullanılmadı?” dedi. Konya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Özkafa'nın  AK Partiye borçsuz ve kasasında para olan bir belediye devrettiğini aktaran Yokuş, “O dönem, su çok ucuzdu. Bugün çok pahalı. Ayrıca bugün çıkıp Akyokuş'tan Konya'ya bir baksınlar. 30 sene öncesi ile bugünün arasındaki farka baksınlar. Konya, yemyeşildi. Beton yığını oldu Konya. Konya adeta beton şehir oldu. Hava kirliliğinin kışın en yüksek olduğu şehirlerden birisi oldu Konya. Kanalizasyonlar, sürekli dile getirmemize rağmen derelere, göllere akıyor.  Bunun hesabı verilmeli. Yanlışların hesabının sorulması gerekir. Borçsuz belediye nasıl oldu da böyle borçlu bir hale geldi?” Bakın Beyşehir Aşağı Esence ve Ilgın Argıthanı'nda karantina uygulaması hayata geçirildi. Karantina altındaki vatandaşa maske bile verilemedi. Bu yönetim zaafiyetidir. Nerede bu belediyeler? Neden bu iki kasabaya bir maske veremediler? Konya'da devlet yönetiminde, kurumlarda belediyelerde bir keyfiyet ve rehavet var. Nasıl olsa 'Konyalı bize oy verir' deniliyor. 'Konyalı bize kızsa da desteğini esirgemez' zihniyeti hala devam ediyor. Konya, bunu hak etmiyor. Yerel yönetimlerde de aynı durum söz konusu” şeklinde konuştu.  

BU ŞEHRİN TARIM VE SANAYİSİNE SAHİP ÇIKILMADI

“Konya, neden göç veriyor?” sorusunun yanıtlanması gerektiğini kaydeden Yokuş, şunları kaydetti: “2002 yılı ile 2019 yılları arasında Türkiye'nin nüfus artışı yüzde hızı 27. Konya nüfusu da yüzde 19 artmış. Neden Konya'daki nüfus artış oranı, Türkiye ortalamasının altında kaldı? Konya, göç veriyor. Konya'ya sahip çıkılmadı. Konya'ya kim ne derse desin yeterli  yatırım yapılmadı. Kayseri'nin 17 yıllık süreç içinde nüfusu yüzde 30, Eskişehir'in yüzde 31, Bursa'nın yüzde 34 artmış. Bana bir siyasetçi çıksın da 'Hayır, Konya nüfus kaybetmedi' desin. Bir il, nüfus kaybı yaşıyorsa orada işsizlik, geçim sıkıntısı vardır. Kimse kimseyi kaldırmasın. Konya, hala ihmal ediliyor. Son 17 yılda Konya'ya hangi fabrika yapıldı? Konya tarımına ve sanayisine sahip çıkılmadı. Tarım kenti Konya'da tarımın hali ortada. Konya, susuz. Göçükler, obruklar neden oluşuyor? 1 buçuk yıldır 'Konya susuz' diye diye dilimde tüy bitti. KOP ne yapar? KOP'a bütçe mi ayrıldı? KOP'a bu yıl 118 milyon lira bütçe ayrıldı. KOP'un bünyesinde 8 il var. 118 milyon ile ne yapılacak? Beyşehir Gölü'nün temizlik parası kadar ayrılan bütçe. Kanal İstanbul yerine Kanal Konya'ya ihtiyacımız var. Kanal Konya projesinin maliyeti Kanal İstanbul'un maliyetinin 4'te biri. İstanbul'un kanalı var. Destek İstanbul'a gelince var da Konya'ya yok mu? Tarım, silahtan daha önemli. Akıllanmadık mı daha. Pandemi süreci bize tarımın önemini bir kez daha gösterdi. Tarım Bakanının tarımdan haberi yok. Çiftçiye alım garantisi neden vermiyorsunuz? Biz, hiçbir tarım ürününü ithal etmeyelim. Kendi kendimize yeten bir ülke olalım. Çiftçi, köyden kaçıyor. Üretimi teşvik etmeliyiz. Destekler zamanında verilmiyor. Çiftçi icralık. Çok mu zor çiftçinin icrasını kaldırmak?  Çiftçiye güvenin artık. 4 milyondan fazla çiftçi elektrik faturalarından dolayı icralık oldu. Aynı sıkıntılar devam ediyor.” 

MUHARREM DURSUN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri