Fahrettin Yokuş: “Allah'tan korkun bu yakıştırmayı da yapmayın”

Antalya'dan Konya'ya hasta getiriliyor iddialarını “FETÖ propangadası devam ediyor” şeklinde yorumlayan AK Partili vekil Leyla Şahin Usta'ya İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş'tan cevap.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, geçtiğimiz günlerde “Antalya'dan Konya'ya Covid-19 hastalarının getirildiğini” idda etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta da Yokuş'a “Vatandaşlarımızın sağlığı üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışıyor ve yalan söyleyerek kamuoyunu aldatıyorsunuz. Bir milletvekilisiniz ve iddianızı ispatlamanızı istiyoruz” dedi. Merhaba Gazetesi'ne konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Usta, ayrıca “Sosyal medyada FETÖ ve diğer terör örgütlerinin de propagandası devam ediyor” diyerek bu konudaki görüşlerini dile getirdi. Usta'ya bir yanıt da İYİ Partili vekil Yokuş'tan geldi. Yokuş, “Bir paylaşım yaptım. Yanlışım da olabilir. Benim telefonum Leyla hanım da vardı. Beni arayabilir 'Bu bilgi eksik veya yanlış' diyebilirdi. Ben de paylaşımımı düzeltebilirdim, gerekirse özür de dilerdim. Leyla hanım da 'Antalya'dan gelenler Konyalı hastalar' dedi, doğrudur. Ben de benzer şeyleri söyledim. 3-4 hastane ile görüştüm, doğru onlar da bana 'Antalya'dan Konya'ya hasta getirildi' dedi. Bizi yalancılıkla suçluyor Leyla hanım. Bir insan ne ararsa kendinde arayacak. Konya'da kötü giden bir şeyleri söylediğimiz zaman yapılan FETÖ yakıştırması doğru olmuyor. Allah'tan korkun. Ben, FETÖ'cü polislerin yasadışı dinlediği bir isimim” şeklinde konuştu.

SÜRECİN YÖNETİLMESİ KONUSUNDA KONYA'DA İHMALLER VAR!

Konya'da pandemi sürecinin yönetilmesiyle ilgili bir ihmalin olduğunu da aktaran Yokuş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Haber kaynaklarım, Konya dışından hasta getirildiğini söyledi. Her şeyi geçtim, Konya'da pandemi sürecinin işletilmesiyle ilgili bir ihmal var mı? Var. Allah için belediye otobüslerine, tramvaylara bakın bir. Bu bile Konya'da ihmalin göstergesi. Vatandaşın duyarsızlığı da vardır, kabul ederim. Peki vatandaşı kim duyarlı hale getirecek? En başta belediyeler. Belediye, şehre afişler asmış. Soruyorum otobüslerde veya tramvaylarda önlemler alındı mı? Biz, bu ihmali anlatmayalım mı? Her şey çok güzel mi diyelim? Derdimiz, Konya'nın daha iyi olması. AK Parti Konya Milletvekillerimiz, burunlarından kıl aldırmadan, bize tavır koyuyorlar. Geçenlerde AK Parti Konya Milletvekillerinden birinin köyüne gittim, bana 'Mahremime girdin' dedi. O köy, bir tek kendisinin köyü mu? Bu, nasıl bir anlayıştır? Ben, Konya'nın bütün sorunlarını mecliste gündeme getiriyorum. Ben, bu ilin milletvekili olarak hiçbir şeyi sorgulamayacak mıyım? Konya'da öncelik bisiklet yolu mu, millet bahçesi mi? Bu şehrin daha öncelikli sorunları var.”

AK PARTİ MUHALEFETİ KONYA'DA DIŞLIYOR

Yokuş, şu ifadelerle konuşmasını noktaladı: “Ben, Konya'nın bütün vekilleri ile her an görüşebilmeliyim. Hükümetimiz Konya'daki bakan ziyaretlerine Valilik kanalıyla da olsa, bizi davet ediyordu. Bu ne güzel bir durum. Acaba ne oldu da şimdi bakanların Konya'da bir faaliyeti olduğunda bizi davet etmiyorlar? Biz, neden dışlanıyoruz, bizden ne gizleniyor? Güzel hizmetlere alkış tutalım. Bizi yok sayıyorlarsa da canları sağ olsun. En son yapılan Tarım Fuarı'ndan sonra bizi hiçbir programa davet etmediler. Ben, mecliste Tarım Komisyonundayım. Geçenlerde Konya'ya Tarım Bakanı geldi, bana bir davet bile gelmedi. Ama şunu unutuyorlar, beğenseler de beğenmeseler de kabul etmeliler ki, ben bu ilin Milletvekiliyim. Neden korkuyorlar? Konyalı her şeyin en güzelini hak ediyor. Bizim için öncelik Konya ve Konyalı. Bugün Konya'da pandemi sıkıntısı varsa, bu hepimizin sorunu. Benim telefonum 24 saat açık. Konya'ya yapacakları bütün güzel hizmetleri alkışlarım, bundan da gocunmam. Mesela Şehir Hastanesi'nin hasta garantili olmasına karşı çıkıyorum ama Konya'ya da Şehir Hastanesi kazandırdıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Ben, AK Partili vekillere çağrıda bulunuyorum. Gelin el ele verelim. Gerekirse bizler de bakanlıkların kapısını aşındıralım. Söz konusu Konya ise bir olmayı başarabilelim.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri